Loading...

I cesta může být cíl – 1. díl – s rodinou

Tipy a novinky

Způsobů, jak vyrazit ven, je mnoho. Můžete objevovat krásy České republiky nebo exotické KRAJINY, vyrazit s kamarády na vysokohorskou túru nebo via ferraty, jít si zaběhat, zorganizovat vyjížďku na kole nebo si prostě jen vyrazit s rodinou na výlet. Jak si nenechat zkazit žádný výlet nepřízní počasí a promrzlými prsty u nohou? Poradíme…

Rodina na vícedenním výletě

Evropa i Česká republika nabízí na výpravy s rodinou spoustu možností. Můžete vyrazit na kolo, lézt po skalách, nechat se unášet divokou vodou nebo vyrazit koštovat odrůdová vína a valašskou slivovičku.

Tipy na výlet:

Kranzling

Říční koupaliště Kranzling – obrovské přírodní koupaliště, které se rozkládá na území Horních Rakous v Haslachu neboli v rakouské části Šumavy. Pro malé návštěvníky je zde brouzdaliště s pískovým podkladem a také dětské hřiště. Hřiště na plážový volejbal, tenis a stolní tenis nabízí pro letní den odpočinkový program. Okolí Haslachu je pravým rájem pěší turistiky.

Mumlavské vodopády

8 metrů vysoký Krkonošský vodopád se nachází kousek od Harrachova a je přístupný na kole i pěšky. Ubytování lze najít v okolních chatách, využít můžete i sportovní zařízení v Harrachově – bobovou dráhu, golfové hřiště, cyklostezky, beach voleyball, tenis a další.

I když podnebí ve střední Evropě je poměrně přívětivé, koupi kvalitního oblečení a vybavení bychom neměli podcenit. Počasí nás totiž může kdykoli záludně překvapit. Měli bychom si proto pořídit takové oblečení, které lze vrstvit. Do těchto podmínek můžete zvolit i trendovější oblečení. Neměla by ale chybět nepromokavá bunda, protože když prší, může být i u nás pěkná zima.

Co na sebe?

Pro ženy:

Velmi univerzální je bunda Lady Cloud Peak GTX Jacket (Millet, 4 990 Kč), do ní lze využít mikinu Women's 100 Sky Trail Full Zip (The North Face®, 1 790 Kč). Pohodlné a ženské jsou kalhoty Cortina (Direct Alpine, 1 690 Kč). Boty by měly být pevné a také nepromokavé. Jakmile tělo prochladne od nohou, nepomůže ani nejteplejší bunda. Posloužit mohou třeba boty Bassano GTX lo Women (Lowa, 2 290 Kč).

Pro muže:

I u mužů doporučujeme vybrat nepromokavou bundu, např. Cloud Peak GTX Jacket (Millet, 5 300 Kč). Pohodlí a ochranu spodní části těla poskytnou kalhoty Cruise (Direct Alpine, 2 290 Kč) a boty Hike Up Low GTX Men (Millet, 3 290 Kč). Na pánská záda patří také batoh, kam by se měla vejít většina potřebných věcí. Na menší rodinné výlety to může být třeba Futura 32 (Deuter, 2 490 Kč).

Pro vaši ratolest:

U dětí zvlášť dbejte na to, aby vybavení chránilo před deštěm a vlhkostí. Bunda Resolve Jacket (The North Face®, 1 550 Kč) a kalhoty Y Resolve Pant (The North Face®, 1 090 Kč) jsou voděodolné díky materiálu HyVent. Rozhodující je výběr bot, protože děti zkrátka neodolají různým kalužím a potůčkům. Řešením mohou být boty Trango Kid GTX (La Sportiva®, 1 890 Kč – 2 090 Kč).

Vše v prodejnách HUDYsport nebo na www.hudy.cz.

Poslední aktualizace: 31.5.2011
I cesta může být cíl – 1. díl – s rodinou na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu