Loading...

Infinity Method - komplexní rehabilitační péče na špičkové úrovni pod taktovkou Michaely Tomanové

Tipy a novinky

Onemocnění pohybového aparátu, poúrazové stavy i prevence pohybových problémů - ale zejména unikátní rehabilitační metodu INFINITY - najdete v Rehabilitačním ústavu Brandýs nad Orlicí vedeným ředitelkou a primářkou MUDr. Michaelou Tomanovou, MBA. Ta se ve své praxi dlouhodobě věnuje vývoji a zdokonalování prevence i léčby pacientů s onemocněním pohybového ústrojí, včetně harmonizace energie v organismu. Výsledkem její práce je tzv. INFINITY method, speciální rehabilitační a fyzioterapeutická metoda, která je založena na zlepšení stability, centrace, koordinace, vnímání i ovládání celého těla.

„INFINITY je metoda využívající poznatky neurofyziologie, biomechaniky, anatomie i mých nasbíraných poznatků v oboru rehabilitace,“ uvádí Tomanová, která své zkušenosti po lékařské fakultě Univerzity Karlovy sbírala i na The Nottingham Trent University. „Metoda umožňuje nejen zlepšení onemocnění pohybového ústrojí, ale také uvolnění, protažení a posílení celého pohybového ústrojí,“ dodává lékařka proslulá také v oblasti přednáškové činnosti a nalézání nových postupů v rehabilitační a fyzikální medicíně. Tento typ komplexní rehabilitace pracuje s tělem s pomocí gravitace, využívá aktivaci horních a dolních končetin, pánve, hlavy, dýchání i vrozených, geneticky daných reflexů.

Infinity, tedy v překladu nekonečno či ležatá osmička, učí pacienty vnímat, koordinovat a ovládat své tělo a je tedy vhodná pro pacienty trpící různými typy pohybových komplikací, ale i jako preventivní cvičení.

Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí, kde primářka MUDr. Michaela Tomanová, MBA působí, se kromě komplexní rehabilitační péče a lázeňských procedur specializuje rovněž na rekondiční pobyty vhodné pro klienty s problémy pohybového aparátu způsobené denním přetížením v zaměstnání či sportu, ale i s dalšími problémy vznikajícími s přibývajícím věkem. Jsou vhodné pro manažery, sportovce i ty, kteří hledají aktivní formu relaxace a regeneraci svých fyzických a psychických sil.

Ústav sídlí v památkově chráněném rekonstruovaném objektu v podhůří Orlických hor, jehož úroveň a prestiž primářka bedlivě sleduje a díky svým bohatým zkušenostem a profesionálnímu týmu spolupracovníků neustále zvyšuje. Klient má tedy jistotu, že mu bude dopřána špičková péče odborníků v oboru rehabilitační medicíny, která je mimo jiné podpořena certifikátem kvality akreditovaného zdravotnického zařízení.

Poslední aktualizace: 27.2.2012
Infinity Method - komplexní rehabilitační péče na špičkové úrovni pod taktovkou Michaely Tomanové na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu