Loading...

Internetový projekt Sousedé.cz spouští systém odměňování aktivních uživatelů

Tipy a novinky

Komunikujte se svými sousedy na internetu a ještě za to dostanete zaplaceno

Praha, 12. května 2010 – Internetový projekt Sousedé.cz, oznamuje spuštění systému odměňování aktivních uživatelů projektu.

Sousedé.cz je místem pro každého, kdo někde bydlí. Je prostředkem pro usnadnění komunikace např. developera a potencionálního vlastníka bytu, správce nemovitostí a klienta/předsedy, předsedy sdružení vlastníků jednotek (SVJ), nebo bytového družstva (BD) a vlastníka jednotek, starosty obcí a sousedů mezi sebou. Může se stát funkčním prostředkem pro komunikaci i mezi takovými lidmi, kteří spolu komunikovat musí, ale dělají to osobně jen neradi, nebo nemají čas a příležitost se společně scházet a domlouvat.

Jak odměňování funguje?

Na základě sledování aktivity jednotlivých uživatelů ve společenstvu se vypočítává jejich odměna, která se vždy sčítá pro celé společenstvo. Minimální výše odměny k vyplacení je 1000,- Kč a do budoucna se vedle finančního vyplacení nashromážděné odměny připravuje pro uživatele i možnost darování této částky na vybraný charitativní projekt.

V praxi to znamená, že na konci každého měsíce je stanovena částka na základě příjmů z reklamy za právě uplynulý měsíc, která je rozdělena mezi uživatele Sousedé.cz měsíc následující. Tato částka je pak, podle algoritmů neustále propočítávajících aktivitu všech společenstev na Sousedé.cz, rozdělována průběžně během celého měsíce, a to dokonce průběžně v rámci každého dne! Během každé návštěvy uživatele je tak vidět, kolik peněz svému společenstvu prohlížením společných stránek vydělal.

Částka, kterou uživatelé projektu Sousedé.cz, vydělají každý měsíc, se může lišit podle výše rozdělované sumy, ale především podle výše aktivity v rámci serveru. Bez výjimky platí, že více vydělá to společenstvo, které má více sousedů a je aktivnější.

Prvním partnerem odměňování uživatelů projektu Sousedé.cz je firma SAPELI, a. s., která je předním výrobcem interiérových a vchodových dveří.

„Systém odměňování uživatelů se nám skvěle osvědčil u našeho partnerského projektu Turistika.cz, kde funguje již od konce roku 2008 a zatím se mezi uživateli rozdělila částka přesahující 230 000,- Kč,“ říká projektový manažer Sousedé.cz Petr Tomek, a dodává: „U nás již existují služby pro předsedy a správce BD a společenství vlastníků jednotek (SVJ) -- my jsme ale jediní, kteří jsme vždy byli a budeme zdarma a navíc se chceme s našimi registrovanými uživateli, kteří projekt aktivně používají, rozdělit i o část zisku plynoucího z reklamy na tomto serveru. Chceme tím uživatele jednak odměnit a samozřejmě i motivovat k aktivitě.“

Sousedé.cz výrazně usnadňují a zrychlují vzájemnou komunikaci společně žijících lidí a mohou částečně nahradit časově náročné domovní schůze, nepřehledné e-maily, složité potvrzování, domlouvání, zařizování a zjišťování názorů, telefonáty, nebo zastaralé nástěnky v domech. Správci a předsedové BD a SVJ, tak mohou ušetřit nemalé náklady spojené s tvorbou vlastních webových stránek a čas spojený s jejich složitou správou. Sousedé.cz pro ně představuje efektivní prostředek pro zkvalitnění komunikace.

O projektu Sousedé.cz

Sousedé.cz jsou místem pro lidi, kteří spolu bydlí a mají společné zájmy nebo problémy, chtějí se vzájemně informovat a společně problémy řešit, domlouvat se a organizovat. V sousedském společenství se správci nemovitostí, sousedé a nájemníci mohou vzájemně snadno a efektivně informovat a domlouvat o důležitých věcech či sdílet názory. Využívat k tomu lze nástěnku, kalendář akcí, fotogalerii, dokumenty, ankety pro hlasování včetně automatického přepočítávání hlasů na podíly, články, plánovač či diskusní fórum. K vytvoření vlastního komunikačního prostoru a sousedského společenství není třeba investovat do založení a správy vlastní webové stránky. Projekt Sousedé.cz provozuje společnost Turistika.cz, s.r.o., která má za sebou realizaci několika dalších úspěšných internetových projektů. Jedna registrace je platná pro všechny webové stránky: Akce.cz, Sousedé.cz, Spoluhraci.cz, Turistika.cz.

Ukázkové společenstvo:

http://www.sousede.cz/_auth/demo-login

Poslední aktualizace: 13.5.2010
Internetový projekt Sousedé.cz spouští systém odměňování aktivních uživatelů na mapě
Autor: pilnas
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu