Loading...

Italský zimní ráj, Livigno, zahájil zimní sezónu

Tipy a novinky

Zimní sezóna v Livignu, srdci italských Alp, odstartovala. Perfektně upravené sjezdovky pro milovníky adrenalinových jízd i lehké svahy pro rodiny s dětmi, nádherné počasí, dech beroucí výhledy i gastronomické speciality, již čekají na další návštěvníky. Sérii atraktivních zimních akcí odstartuje 6. prosince 2015 populární závod v běhu na lyžích La Sgambeda. La Sgambeda zároveň otevírá dveře tradičnímu svátku a v Livignu začíná období skipassů zdarma.

První vločky dopadají tradičně na vrcholky hor v Livignu již začátkem října a pomalu lákají nedočkavé lyžaře, snowboardisty a fanoušky dalších více či méně bláznivých zimních sportů. V letošním roce se mohou návštěvníci těšit na žhavou novinku: šestisedačku Vallaccia v lyžařském areálu Mottolino Fun Fountain, která je dlouhá 1848 metrů. Vallaccia zvládne přepravit až 2800 cestujících za hodinu na vrchol ležící ve výšce 2717 metrů nad mořem. Lyžařská oblast v Livignu zahrnuje 115 km perfektně upravených sjezdovek, milovníci dobrodružných rychlých jízd ocení 12 černých „padáků“ zejména na severní straně sjezdovky Motollino.

La Sgambeda – italská „Jizerská 50“ startuje 6. prosince

Sérii atraktivních zimních akcí odstartuje 6. prosince 2015 populární závod v běhu na lyžích LaSgambeda, který se stal v loňském roce součástí prestižní mezinárodní série Visma Ski Classics, a který zahajuje svou sezónu právě v Livignu. La Sgambeda je 35 kilometrový běh na lyžích klasickou technikou, jeho začátek je v samotném centru města a účastní se ho také čeští závodníci. Atraktivnímu závodu dělá 5. prosince „předskokana“ úvodní závod Ski Classics Prolog, závod družstev na 15 km. Nejmenší závodníci se mohou těšit na speciální minizávodMinisgambeda od jednoho do pěti kilometrů, který se koná 5. prosince.

Ski passy zdarma

Závod La Sgambeda otevírá mimo jiné dveře tradičnímu svátku a v Livignu začíná od 28. listopadu do 19. prosince 2015 období skipassů zdarma. Každý návštěvník, který se ubytuje po dobu čtyř nocí v jednom z partnerských hotelů nebo po dobu sedmi nocí v partnerském apartmánu, obdrží skipass zdarma. Kouzelný adventní čas je možné si vychutnat na tradičních vánočních trzích. Ty nejkrásnější, ovoněné svařeným vínem, pečenými kaštany, smaženými jablky a dalšími dobrotami, se nachází poblíž náměstí u kostelu Santa Maria.

Livigno je jedno z absolutně nejlepších lyžařských středisek Evropy s úctyhodnými 115 km sjezdovek. Nachází se mezi italským Národním parkem Stelvio a Švýcarským národním parkem.

Více na www.livigno.eu.

Poslední aktualizace: 7.12.2015
Italský zimní ráj, Livigno, zahájil zimní sezónu na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu