Loading...

Jestřebí hory prověří bikery

Tipy a novinky

Seriál závodů horských kol pro širokou veřejnost s názvem Kolo pro život pokračuje v sobotu již třetím dílem. A půjde o náročný závod Jestřebí Hory České spořitelny. Pořádají ho už podruhé Havlovice nad Úpou – vesnice roku ČR 2007.

Pořadatelé z Apache Bike Teamu Úpice letos pro účastníky připravili hned čtyři trasy. Nejdelší z nich (A) měří 85 km a její převýšení je 2200 m. Důvěrně se jí říká „O život“. Ale oproti minulým dvěma ročníkům došlo k výraznějšímu zkrácení a zjednodušení trasy tak, aby si na ni trouflo více závodníků. Trasa “Pro život” (B) měří 55 km a má převýšení 1150 m. Je hlavní trasou závodu a rozdají si to na ní i borci z elitní kategorie.

Trasa “Pro radost” (C) dlouhá 32 km (převýšení 660 m) je určena především pro juniorské kategorie, ale zajet si ji mohou i dospělí závodníci, kteří si netroufají na delší vzdálenost. A konečně “Finess jízda” (D) je pro všechny, kdo se chtějí jen tak projet na kole bez vyhodnocení výsledků a zaměřena je především na rodinné týmy.

Bikový maratón v Jestřebích horách se letos pojede už podeváté. V republikovém měřítku se vždy řadil mezi ty náročnější závody. V posledních dvou letech byla dokonce nejdelší trasa možná tou nejtěžší. Ale ti, kdo ji zvládnou, se mohou těšit třeba na finanční odměnu, kterou organizátoři letos poprvé rozdělí mezi všechny závodníky, kteří projedou cílem. Na každého “přeživšího” čeká navíc originální pamětní půllitr.

Na nejdelší trasu vyrazí závodníci v sobotu v 10.00 hod., start závodu na 55 km je v pravé poledne. Obě kratší trasy odstartují ve 13 hodin.

Poslední aktualizace: 31.5.2012
Jestřebí hory prověří bikery na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu