Loading...

Jižní Čechy olympijské 2016

Tipy a novinky

Nejen na historii, skutečnou přírodou bez příkras a čistý vzduch láká jih Čech. Je tu nepřeberné množství míst stvořených pro aktivní dovolenou a relaxaci. Zelené lázně jihočeské krajiny prospívají tělu i duchu. Region protkává hustá síť cyklostezek i pěších tras. Zdejší řeky vábí vodáky, bílá stopa zase běžce na lyžích. I příznivci adrenalinových sportů jsou tu jako doma. Najdou spoustu příležitostí vznést se třeba až do oblak nebo se jen tak pohupovat na vlnách vodní hladiny.

Letos bude rekreační sportování na jihu Čech jiné. Olympijské. Právě tady, na březích Lipenského jezera, vyroste za podpory Českého olympijského výboru v létě u příležitosti letošní světové olympiády Olympijský park Lipno – Rio 2016. V něm si kdokoliv může vyzkoušet olympijské sporty a fandit při tom i našim reprezentantům bojujícím o medaile.

Zatímco olympiáda v brazilském Riu začíná až v létě, projekt Jižní Čechy olympijské odstaruje už 1. ledna. Smyslem je inspirovat nejen Jihočechy, ale i návštěvníky zdejšího regionu hravou inspirací k aktivněji pojatému životnímu stylu. Okusit atmosféru olympijských i neolympijských sportovních disciplín a to nejen letních. V Jihočeském kraji se během roku pravidelně koná celá řada závodů a sportovních akcí, a tak se nabízí možnost žít olympijskou myšlenkou nejen v době her.

Zatímco nejlepší profesionální sportovci z celého světa budou v Riu bojovat o medaile, v jižních Čechách se může každý pokusit překonat své vlastní mety nebo se vžít podle svým možností a schopností do role našich reprezentantů. Projekt Jižní Čechy olympijské vás nechce nechat jen tak v klidu sledovat olympiádu na obrazovce televize, tabletu nebo mobilního telefonu. Vyměňte pasivní podívanou za aktivní změření svých sil.

Jestliže Olympijský park na Letenské pláni přivítal v době konání zimní olympiády v Soči téměř 400 000 návštěvníků, pojďte společně nejen fandit našim borcům na nejvýznamnějším sportovním klání, ale i přetavit atmosféru z Ria do jihočeského prostředí.

Jižní Čechy olympijské mají co nabídnout celý letošní rok. A tak vezměte, kola, brusle, lyže a zasportujte si na některé z letošních akcí inspirovaných ideou olympiády. Uvidíte, že aktivní pohyb se může stát samozřejmou součástí vašeho volného času. A k této osobní výhře nejsou potřeba medaile.

Více informací na: www.jiznicechy.cz/olympijske.

Poslední aktualizace: 11.7.2016
Jižní Čechy olympijské 2016 na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu