Loading...

Kde si nejlépe zabruslíte na inlajnech?

Tipy a novinky

Pokud jste jako vášniví bruslaři ještě nevyzkoušeli Fläming Skate, děláte velkou chybu. Před branami Berlína na vás čeká 230 kilometrů hladkého asfaltu, vyhlášeného mezi bruslaři.

Ráj inlajnistů

Fläming Skate zní sice trochu jako název nanejvýš nějakého bruslařského oválu, ale nenechte se mýlit. Fläming jako takový je totiž rozsáhlou přírodní a kulturně historickou oblastí v jihozápadní části Braniborska. Díky husté síti stezek vhodných k inline bruslení je dnes část oblasti, konkrétně Niederer Fläming a Baruther Urstromtal, známá jako Fläming Skate. Celková délka tras zde čítá úctyhodných 230 kilometrů. Je tedy málo pravděpodobné, že byste se při bruslení museli obávat kolize s dalšími bruslaři či cyklisty. A to i přesto, že do německé metropole je to odtud jen hodinku cesty.

Stezky pro všechny

Na drtivé většině míst jsou stezky dva až tři metry široké, poskytují tedy dostatek prostoru k tomu, abyste se vyhnuli protijedoucím bruslařům, nebo se zaměřili na pilování stylu. Fläming Skate je oblíbený také u rodin s dětmi, a to právě díky dostatku prostoru, absenci silničního provozu a hlavně okruhům bez převýšení. Najdou se tu však i trasy pro náročnější bruslaře. Podél tras jsou v pravidelných rozestupech umístěné mapy, nemusíte se tak obávat, že zabloudíte. Majitelé smartphonů si navíc mohou stáhnout data pro Google Maps.

Doporučené trasy

Okruh RK 7

Relativně nový okruh o délce 39 km, vhodný pro bruslaře. Trasa vede lesnatými úseky a mezi polnostmi.

Zajímavost: Okruh vede okolo historického městečka Dahme. Na celé trase je jen 10 m dlouhý úsek, kde je nutné jet po dlážděné ulici, a to okolo městských hradeb. Dále je trasa opět bez provozu.

Okruh RK 8

Rovněž nový okruh, který si oblíbili i cyklisté. Celková délka je 83 km. Pohodlně se sem lze dostat regionálním vlakem RE3 z Berlína – do stanice Baruth Mark nebo Klasdorf.

Na brusle na závodní okruh

Chtěli byste raději zkusit něco netradičního? Pak vezměte své brusle a vyrazte s nimi na Lausitzring, automobilový závodní okruh. Tady teprve zjistíte, co to znamená, když se řekne prvotřídní asfalt. Dopředu se ale informujte o termínech, jelikož bruslit se tu nedá z pochopitelných důvodů každý den. Lausitzring otvírá své brány veřejnosti pouze ve vybrané dny, vždy ve večerních hodinách. Další možnost se naskytne 25. srpna od 19 do 21 hodin. Vstupné činí 3,50 Euro. Z Prahy na Lausitzring to autem trvá bez provozu zhruba dvě a čtvrt hodiny.

Užitečné odkazy

Mobilní Google Maps trasy všech tras Fläming Skate: m.flaeming-skate.de

Veškeré informace o bruslení a cykloturistice v oblasti Fläming: www.flaeming-skate.de

Termíny bruslení na Lausitzringu a další informace: www.lausitzring.de

Další tipy na turistiku po Braniborsku: www.brandenburg-tourism.com

Stále si nevíte rady, kam vyrazit za přírodou a aktivní dovolenou? Zkuste šikovného rádce na www.germany.travel/enjoy

Poslední aktualizace: 23.8.2016
Kde si nejlépe zabruslíte na inlajnech? na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu