Loading...

Kitesurfing na ostrově Djerba

Tipy a novinky

Djerba otvírá své brány sportovním nadšencům a milovníkům adrenalinu. Už to není jenom staré známé – slunce, moře, pláž. Nyní si tu můžete dát do těla a užít si perfektní zábavu s kitesurfingem!

Měli jste vždycky dojem, že dovolená na Djerbě je pouze pro lenochy, kteří se ráno vyvalí na pláž nebo k bazénu a celý den chytají bronz a lelky? Tak s tím je konec. Příznivý vítr a zdejší mořské laguny nahrávají velmi oblíbenému sportu jménem kitesurfing.

Co je kitesurfing?
Pro ty z vás, kdo o kitesurfingu ještě neslyšeli, se jedná o sport provozovaný na speciálním vodním prkně, kdy se držíte tažného draka, který vám pomáhá jet po vodě a věnovat se různým skokům a parádním trikům. Zkrátka kite popadnete do rukou, necháte jej nabrat vítr a potom hurá na moře. Sport je to fyzicky náročný a na širém moři nebezpečný, proto se doporučuje trénovat nejprve s instruktorem, vyzkoušet si základní techniky, ovládání apod. Zážitek je slovy jen těžko popsatelný, proto si prohlédněte krátké video. http://www.youtube.com/watch?v=E4BuSI8SDys

Nejlepší místa pro Kitesurfing na ostrově
Obecně k nejlepším lokalitám pro kitesurfing patří laguna na jihu ostrova. Měří 40 km2 a tomu už se říká pořádná plocha pro zábavu. Laguna je mělká, klidná a vítr tady fouká bez ustání. Co víc si kiter může přát! Navíc tady funguje škola kitesurfingu, kde vás naučí základním dovednostem i pokročilým technikám pro ještě větší zábavu. Nabrat vítr do plachet tak mohou zkusit jak úplní začátečníci, tak pokročilí. Ve škole vám navíc půjčí veškeré potřebné vybavení a nabízí příjemné zázemí s barem i toaletou.

Kdo si raději na vše přijde sám, zcela určitě může kitesurfing vyzkoušet v laguně na severu. Vody je tu po kolena, a tak se vám nemůže nic stát. V případě potíží draka shodíte do vody a ke břehu dojdete pěšky. Ovšem budete potřebovat vlastního draka a další vybavení. Není však problém zajít do některé z místních půjčoven.

Kitesurfing je zážitek, který vám dá pocit neuvěřitelné svobody. I když jste na vodě, připadá vám, že umíte létat a na to nikdy nezapomenete.

Chcete-li si i vy užít skvělé chvíle, na nic nečekejte, objednejte si last minute zájezd do Tunisu na Djerbu, a hurá za zábavou. Nezapomeňte s sebou vzít také přátele, abyste se o tyto nevšedními zážitky měli s kým podělit. Přejeme vám šťastnou cestu!

Poslední aktualizace: 6.8.2013
Kitesurfing na ostrově Djerba na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu