Loading...

KOMPAS – veletrh cestování plný zábavy

Tipy a novinky

8. ročník jihočeského veletrhu cestovního ruchu proběhne 28. – 29. dubna 2016

Jižní Čechy se právem hlásí mezi regiony, které hrají jak v domácím, tak i mezinárodním cestovním ruchu významnou roli. Není divu – nabízejí opravdu mimořádný výběr turistických atraktivit, jsou velmi pohledné, dobře pro návštěvnost vybavené a klimaticky příhodné. Kromě množství kulturně historických památek se mohou chlubit nádhernou přírodou, nezřídka s krajinnými zákoutími dosud ještě nikoli masově objevenými a tudíž skýtajícími klid a pohodu. O tom všem se můžeme přesvědčit na již osmém ročníku regionálního veletrhu, nazvaného příznačně Kompas.

Jeho koncept se oproti minulým ročníkům významně změnil a dělí expozice na dvě části:

Pro odborníky je připraveno Krajské fórum cestovního ruchu 28. 4. 2016 od 10:00 do 13:00 hod., se zaměřením na produkt cestovního ruchu v Jihočeském kraji.

Druhou částí, určenou pro veškerou veřejnost, je bohatý program:

Ve čtvrtek 28. 4. 2016 od 14:00 do 20:30 hod. budou k dispozici vystavovatelé z Jihočeského kraje. Současně bude probíhat doprovodný program, orientovaný na cílovou skupinu mladších zájemců ve věku 18 – 30 let. Nabídne například vystoupení Jakuba Vágnera (ryby a s nimi spojené cestování), Josefa Škvora (maratónec o lidských hranicích), Ondřeje Šmolíka (projekt Feldou do Číny), ale i youtubera Vladavideos, barmanskou show a soutěže o hodnotné ceny. Celý čtvrtek budou také probíhat mimo hlavní podium sportovní soutěže na trenažérech, lezecké stěně, ve slaňování. Pro menší děti je nachystán např. skákací hrad, soutěže, malování na obličej, k dispozici bude také fotokoutek.

V pátek 29. 4. 2016 od 9:00 do 17:30 hod. bude opět k dispozici nabídka vystavovatelů z Jihočeského kraje, ale doprovodný program bude tentokrát zaměřený na cílovou skupinu rodin s dětmi. Bude plný atrakcí pro nejmenší – přiláká školky a školy s tím, že odpoledne se očekává jejich návrat s rodiči. Součástí programu bude např. Divadlo Vítězslava Marčíka, představení Jana Přeučila a Evy Hruškové, kouzelnická show Richarda Nedvěda, nebo vystoupení „pohádkového krále“ Václava Vydry. Atraktivní bude bezpochyby i pokus o rekord v hodu papírových vlaštovek. Po celý den budou lákat menší děti také rozmanité rukodělné aktivity, zajímavé soutěže, kvízy apod. V průběhu obou veletržních dnů bude propagován tematický rok Jižní Čechy olympijské 2016 a nepochybně zaujme i prezentace potravinářských výrobků pod názvem Chutná hezky Jihočesky.

Veletrh Kompas se změnil v tom, že těžištěm programu bude doprovodný program, který má za cíl pozvat větší počet návštěvníků ke stánkům vystavovatelů – tedy jihočeským atraktivitám, infocentrům i destinacím. Podpůrným mottem je součást programu, zaměřená na přípravu pálení čarodějnic o následujícím víkendu – od košťat až po klobouky.Jde o jediný veletrh cestovního ruchu v Česku, který je pro návštěvníky dostupný až do večera (nabízí i tzv. veletržní night-shopping) a patrně i jediný se vstupem zdarma. Oproti minulým ročníkům je program plně v režii Jihočeské centrály cestovního ruchu s tím, že technickou realizaci zabezpečuje společnost METROPOL, v jejíchž prostorech se veletrh také koná.

Miroslav Navara

Poslední aktualizace: 26.4.2016
KOMPAS – veletrh cestování plný zábavy na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu