Loading...

Kontinuální růst počtu přenocování v turistické zemi Německo

Tipy a novinky

Frankfurt nad Mohanem, 30. října 2012 – Německo v průběhu uplynulého období roku 2012 potvrzuje svou pozici jedné z nejoblíbenějších evropských destinací: za prvních osm měsíců tohoto roku bylo v meziročním srovnání zaznamenáno o 8,4% více přenocování zahraničních návštěvníků než loni. Doposud tedy Německá turistická centrála (DZT) zaznamenala v turistické zemi Německo přes 47 milionů přenocování zahraničních návštěvníků. „Tento úspěšný trend destinace Německo nadále pokračuje a výsledky jsou velmi působivé. To je potvrzením a zároveň i výzvou pro tento významný sektor hospodářství,“ uvádí Ernst Buchbacher, člen Spolkového sněmu, parlamentní státní sekretář při Ministerstvu pro průmysl a technologie a pověřenec Spolkové vlády pro střední a malé podnikatele.

Důležité zdrojové trhy přispívají k celkovým nárůstům

Konstantní a navíc vysoké přírůstky jsou v prvních osmi měsících tohoto roku generovány Evropou. Celkově tak bylo dosaženo 36 milionů přenocování návštěvníky, jež pocházejí z evropského kontinentu. Díky tomu může turistická země Německo rozvíjet svou pozici nejoblíbenější destinace Evropanů, za Španělskem a před Francií (Zdroj: IPL/WTM). Velmi pozitivně vypadá také situace u druhého nejdůležitějšího zdrojového trhu, Švýcarska, zde se průběžné výsledky nárůstů přenocování pohybují nad deseti procenty. Od ledna do srpna realizovali švýcarští hosté v Německu již 3,5 milionů přenocování. Výsledky z Itálie (+ 7,3%) a Rakouska (+ 6,3%) jsou také velmi potěšující. Podobně vypadají i výsledky u západních sousedů, Francie i Belgie, tyto trhy přispívají více než pětiprocentními přírůstky.

Vysoké nárůsty ze zemí východní Evropy

Za pozornost stojí v rámci Evropy zejména přírůstky z její východní části. U slovinského trhu bylo od ledna do srpna zaznamenáno přes 149.000 přenocování, což představuje 26 % meziroční nárůst. „Působivě se vyvíjí rovněž ruský trh, zde byl zaznamenán 25 % nárůst přenocování,“ vysvětluje Petra Hedorfer, předsedkyně představenstva Německé turistické centrály. Celkově registroval Německý spolkový statistický úřad za prvních osm měsíců letošního roku téměř 1,5 milionů přenocování ruských návštěvníků. Odpovídající byla i vysoká návštěvnost u roadshow DZT na východním trhu v St. Petersburgu, Moskvě a Kyjevě. O nabídce turistické země Německo se při této příležitosti informovalo více než 200 zástupců touroperátorů a cestovních kanceláří.

Nadprůměrné výsledky asijského trhu

V centru pozornosti se s velmi nadprůměrnými výsledky, celkově meziroční nárůst téměř 20%, ocitá také asijský trh (zatím 5 milionů přenocování). Již v roce 2011 patřily země asijského trhu do skupiny států s největšími meziročními nárůsty. U čínského trhu je nyní zaznamenán skvělý 23 % nárůst (přes milion přenocování). Hned za ním svou pozici hájí Japonsko s 17,6 % meziročním přírůstkem (856.695 přenocování).

O DZT

Německá turistická centrála (DZT) je německým národním úřadem cestovního ruchu s hlavním sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem. Z pověření Spolkového ministerstva hospodářství a technologie (BMWi) zastupuje Německo jako zemi cestovního ruchu a na základě rozhodnutí Německého spolkového sněmu je tímto ministerstvem podporována. DZT vyvíjí a komunikuje strategie a produkty, aby nadále budovala kladnou image německých turistických destinací v zahraničí a podporovala cestovní ruch do Německa. K tomu provozuje 30 zahraničních zas­
toupení po celém světě. Bližší informace najdete v našem online tiskovém centru na www.germany.travel/presse.

Poslední aktualizace: 31.10.2012
Kontinuální růst počtu přenocování v turistické zemi Německo na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu