Loading...

Korutany - jezera, která si zamilujete, obejdete pěšky a objedete na kole

Tipy a novinky

Když chcete znovu načerpat energii, nemusí to být zrovna ve vysokých horách nebo na divoké vodě. U korutanských jezer mezi Alpami a Jadranem zdomácněla lehkost bytí. Sportovně aktivní dovolená s požitky - tak se dá nejlépe popsat dovolená u korutanských jezer a hor.

Ráno si společně zaplavete v jezeře, posnídáte na terase a pak vyjedete na jezero ve člunu ze dřeva - na jezeře Millstätter See můžete objevovat mnoho odlehlých zátok. Další romantická trasa na vás čeká na vysokohorské pěšině u Milstätter See. U chaty Alexanderhütte pak začíná „cesta lásky - sentiero dell´Amore“ - tři inspirující hodiny a sedm míst, která vybízejí k zastavení. Co je to láska? Co jí dodává sílu? Průvodci na cestě vám budou nenápadné granátové kameny, ze kterých se dá vykřesat vášeň.

Prázdninovou idylu najdete také v korutanském přírodním parku Weissensee. K tomuto členu Alpine Pearls patří šetrná mobilita, která zahrnuje plavbu lodí s ekologickým hybridním pohonem. Vorem se dostanete k biotopu medvěda, rysa, orlosupa bradatého nebo supa bělohlavého na svazích Gailtalských Alp. Kolem jezera se nacházejí rozmanité pěší stezky, trasy pro příznivce nordic walking a tratě pro horská kola. Každé ubytování přímo u Weissensee má pro své hosty vlastní pláž ke koupání. Ponořte se tedy do letního štěstí.

Kulinářský výlet na Gerlitzen Alpe, zábavná procházka městem v historickém centru Villachu, vedená exkurze po stopách starých hornických tradicí v Bad Bleiberg nebo četné vedené cyklistické túry - v regionu Villach – Faaker See – Ossiacher See je rozmanitost na programu dne, a to nejen se zážitkovou kartou tohoto regionu, Erlebnis Card. K tomu samozřejmě patří také jezera Ossiacher See nebo Faaker See, která lákají návštěvníky k několika osvěžujícím tempům nebo nabídkou vodních sportů. Právě tato kombinace radosti z pohybu a odpočinku tvoří kouzlo korutanských jezer.

To samé platí i pro jezero Wörthersee. Turistika a plavba lodí spojuje jezero s pevninou a otevírá návštěvníkům zcela novou perspektivu - mnoho klenotů architektury poblíž Wörthersee, jako jsou vily v nádherných parcích, vůbec zahlédnete pouze z vody. Jedna z tras vede nahoru k vyhlídce na Wörthersee. Pyramidenkogel je nejvyšší dřevěná vyhlídková věž na světě a nabízí vám velkolepý výhled do dálky.

Korutanská jezera patří s teplotou vody až 28° C v létě k nejteplejším jezerům v rakousku. Milovníci koupání si na své přijdou například v regionu Nassfeld - Pressegger See. Na slunečné náhorní plošině v Nassfeld vás překvapí vodní stezka s fontánami, mlýnskými koly a potoky, kterou lze zdolat i s dětským kočárkem. Děti na zábavných hřištích doprovázejí komiksové postavy „Fix & Foxi“ a Lupo nebo zažívají vzrušení při letu s Flying Fox či v zážitkovém parku u teplého jezera Pressegger See, které pomocí karty „+Card PREMIUM“ zaručuje zábavu při koupání.

Region Klopeiner See v jižních Korutanech upoutává svým mystickým světem hor, například krápníkovými jeskyněmi Obir. Do prehistorie vás zavede rodinný výlet v geoparku Karawanken. Pod odborným vedením budete v korytu řeky Vellach hledat zkameněliny. Při zkušebním šnorchlování v jezeře Klopeiner See můžete objevovat živou faunu a floru. Při paddleboardingu si pak každý může vyzkoušet svou rovnováhu.

Region Klopeiner See v jižních Korutanech s 912 km stezek pro trekking a horská kola se výborně hodí i pro náročné cyklisty. Vrcholem je pak nejdelší trasa pro horská kola v Evropě, Flow Country Trail na vrcholu Petzen!

Více informací na: dovolena.korutany.com

Poslední aktualizace: 17.6.2016
Korutany - jezera, která si zamilujete, obejdete pěšky a objedete na kole na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu