Loading...

Koupaliště Luka nad Jihlavou

Tipy a novinky

Městys Luka nad Jihlavou leží v údolí řeky Jihlavy 12 km jihovýchodně od krajského města Jihlava. Luka nad Jihlavou mají v současnosti téměř 3000 obyvatel a díky bohaté výstavbě se stále rozrůstají.

Luka leží na trase cyklostezky Jihlava – Třebíč – Raabs an der Thaya. Právě úsek z Jihlavy do Luk je rovinatý a proto hojně využívaný cyklisty nebo in-line bruslaři. V Lukách lze navštívit místní muzeum, obdivovat barokní kostel nebo zámek z 16. století s anglickým parkem. Na náměstí a v jeho blízkém okolí se koná mnoho proslavených kulturních akcí, např. Májová slavnost, Bluegrassový festival White Stork, Bartolomějská pouť, Přehlídka louckých kapel nebo Den řemesel. Samozřejmostí jsou vyhlášené restaurace.

V parných dnech se můžete příjemně osvěžit na koupališti, které městys po celkové rekonstrukci nově otevřel v červnu 2016. Připraven pro Vás je nerezový bazén o rozměrech 50 x 18 m s hloubkou 0,9 až 2 m. Plavci využijí startovací bloky a plavecké dráhy. Děti a nejen ony nadchne houpací bazén, chrliče, vodní stěna nebo duhová skluzavka. Nejmenší stráví nejvíce času zaručeně v dětském bazénu s vodním hřibem, kruhový bazén překvapí netradičně zbarvenou fólií. Vodu v obou bazénech přihřívají tepelná čerpadla a solární panely. Příjemné je posezení pod dřevěnou pergolou v blízkosti bufetu s občerstvením navazující na novou budovu se zázemím. V celém areálu je dostatek upravených travnatých ploch na slunění a návštěvníci především v těch nejteplejších dnech ocení i zastínění některých míst areálu několika vzrostlými stromy. Areál koupaliště je zasazen do klidného prostředí, je obklopen zelení, nabízející celkovou relaxaci i odpočinek.

Otevřeno je každý den od 10 do 20 hodin.

Celodenní vstupné pro dospělé činí 50 Kč, pro děti do 15 let 25 Kč.

Od 18 hodin mají dospělí zvýhodněné vstupné 30 Kč. Pro pravidelné návštěvníky připravil městys permanentky:

PERMANENTKY

Dospělí

Děti

10 vstupů

400 Kč

200 Kč

20 vstupů

600 Kč

300 Kč

30 vstupů

750 Kč

370 Kč

Aktuální informace o provozu koupaliště najdete na webových stránkách www.lukanadjihlavou.cz nebo v mobilní aplikaci městyse.

Poslední aktualizace: 26.7.2016
Koupaliště Luka nad Jihlavou na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu