Loading...

Kouzlo vánočních trhů v Německu

Tipy a novinky

Rádi byste zažili tradiční vánoční trhy se vším, co k tomu patří? Pak čtěte dále, v Německu se totiž koná tolik vánočních trhů, že Vám jedna návštěva rozhodně nebude stačit. Vracet se budete rok co rok a při každé návštěvě si vychutnáte vánoční atmosféru, dechberoucí vystoupení místních pěveckých sborů, obdivovat budete řemeslné výrobky, nebo ochutnáte místní speciality. Při svých toulkách po vánočních trzích můžete vyzkoušet svařené víno, perníčky, proslulou štolu, marcipán, a milovníci masa určitě nepohrdnou typickými bavorskými klobáskami. Většina vánočních trhů v Německu se koná na otevřených prostranstvích – na náměstích a ulicích, u těch je vstup zdarma. U vánočních trhů, které se konají na zámcích, hradech, nebo jiných speciálních místech se obvykle vybírá malý poplatek. Návštěva vánočního trhu potěší malé i velké cestovatele. Vánoční trhy v Německu jsou pro Vás otevřeny od pátku 30. listopadu (někde až od 1. prosince) do pondělí 24. prosince 2012.

Proslulé vánoční trhy ve velkém
Vánoční trhy mají v Německu obrovskou tradici a těší se velké oblibě nejen místních, ale i zahraničních návštěvníků. Největší vánoční trhy můžete navštívit v Berlíně, Drážďanech, nebo Norimberku.

Trhy v Drážďanech netřeba představovat, nádherné barokní město na Labi je od nás, co by kamenem dohodil, a pro víkendový výlet tedy jako stvořené, navíc jen zde ochutnáte pravou a nefalšovanou vánoční štolu s bohatou cukrovou krustou. Kousek na sever pak pro Vás budou otevřeny vánoční trhy v Berlíně. Zde snad není nikdo, kdo by si z bohaté nabídky trhů nevybral (tradiční, moderní, umělecké,…). A nakonec je tady ještě Norimberk, každoročně se sem jen kvůli vánočním trhům sjedou tisíce návštěvníků z celého světa. Proč? No to je jednoduché, skvělá atmosféra, nádherné prostředí, voňavé norimberské perníčky a záruka zábavy a jedinečného zážitku.

Vánoční trhy v Norimberku a Drážďanech patří k těm nejpopulárnějším a pro nás k nejdostupnějším. Neskutečné krásné trhy se ovšem pořádají také v Mnichově, Frankfurtu nad Mohanem, Kolíně a Lipsku.

Malebné vánoční trhy
Jedinečnou atmosféru propůjčují vánočním trhům historická městečka, v jejichž středověkých kulisách získává taková návštěva úplně jiný rozměr. Trhy se zde konají v historických jádrech a uličkách a důraz je kladen na tradici, místní zvyky a obyčeje. Návštěvu těchto trhů můžete spojit s výletem do německých Alp, projížďkou koňským spřežením, procházkou na sněžnicích, přespáním ve vlastnoručně vyrobeném iglú, nebo s návštěvou některých z německých lázní, kde se můžete nejen zahřát, ale i krásně relaxovat.

Do této vybrané společnosti patří např. trhy v Řeznu, Bamberku, Bayreuthu, Berchtesgadenu, Prienu na jezeře Chiemsee, ve Zwickau a Chemnitz.

Pokud byste rádi spojili příjemné s užitečným a dohnali resty ve shánění vánočních dárků pro své blízké, pak pro Vás máme skvělé a jednoduché řešení. Navštivte nejen vánoční trhy ale i obrovská a oblíbená outlet centra ve Wertheimu nebo Ingolstadtu.

Otevřené dvory v Quedlinburgu
Pokud se pídíte po neobvyklém zážitku, pak Vám doporučujeme navštívit vánoční trhy v Quedlinburgu (1. – 24. prosince 2012). Quedlinburg se může pyšnit tím, že je zapsaný nejen díky mnoha dochovaným hrázděným domům na seznamu světového dědictví UNESCO, ale také skutečností, že jeho trhy patří k těm nejnavštěvovanějším z celého širokého okolí. Již od 1. prosince budou ulice i hlavní náměstí vyzdobeny v celé parádě, aby uvítaly návštěvníky vánočních trhů. Jen při této příležitosti se totiž otevře asi 20 dvorů, ve kterých na Vás budou čekat různé speciality (výrobky i pokrmy), které jsou vybírány speciálně pro Vás.

Tip naší redakce: přehled vánočních trhů konajících se v Německu, včetně termínů a otevírací doby naleznete na interaktivní mapě našich webových stránek: www.germany.travel. Stačí si v sekci „Speciální nabídka“ zvolit téma „Vánoce“ nebo se podívejte na facebookových stránkách na záložku "Vánoční trhy".

Informace na cestu:
Více: www.germany.travel
Facebook: www.facebook.com/NemeckoTuristickaZeme
Kontaktní e-mail: eva.horka@dtihk.cz

Jak se tam dostanete:
DB Bahn – www.bahn.com
Lufthansa: www.lufthansa.com

Poslední aktualizace: 15.11.2012
Kouzlo vánočních trhů v Německu na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu