Loading...

Lázně a hory v jednom: v létě potěší

Tipy a novinky

Krkonošská příroda, letní treky po hřebenech, vysokohorské louky s vůněmi borovic a smrků, vrcholky s vyhlídkami desítek kilometrů. Když se po celodenní túře dostanete dolů do Janských Lázní a cítíte únavu, můžete načerpat síly procházkou po kolonádě, zaplavat si v Aquacentru, nebo zajít do sauny či na masáž.

Krkonoše jsou nejvyšším pohořím České republiky i celé střední Evropy severně od Alp. Najdete tu výjimečný ostrov severské vysokohorské přírody s pestrou faunou a flórou, který uprostřed Evropy nemá obdoby. Janské Lázně jsou jedinými lázněmi na české straně Krkonoš, leží přímo v srdci národního parku a rozprostírají se na úpatí Černé Hory (1299 metrů nad mořem). Okolí na vás zapůsobí čerstvým a neobyčejně čistým podhorským klimatem s vycházkovými trasami, které na mnoha místech zasahují do horského pásma. Místní klima navíc skvěle funguje při léčbě chronických chorob, alergií a respiračních onemocnění. V Janských Lázních vyvěrají dva termální prameny, které se už po staletí využívají při léčbě pohybových potíží.


Své jméno Janské Lázně získaly díky léčivému termálnímu pramenu, objevenému podle kroniky panským zbrojnošem Janem z Chockova již roku 1006. Světovou proslulost dosáhly v první polovině 20. století úspěšnou léčbou následků obrn. V současnosti patří k evropské špičce v léčbě pohybového aparátu, neurologických a respiračních onemocnění.

Zaplavte si v minerálce

Léčivý zdroj, termální voda, se nevyužívá jen při léčbě, zdejší minerálkou se napouštějí také rehabilitační bazény moderního Aquacentra. Pokud si tedy půjdete zaplavat, nebudete plavat v obyčejné vodě, nýbrž ve skutečné minerálce. V areálu Aquacentra najdete finskou a parní saunu, vodní clony, podvodní sopky, protiproud, masážní a perličková lůžka a vířivky vevnitř nebo na slunečné venkovní terase s nádherným výhledem do okolní KRAJINY.


Rehabilitační bazén Aquacentra s vodní plochou 230 m2 má hloubku od 1,2 do 1,5 metrů a je napouštěn minerálními vodními prameny.

Jak se sem dostat?

Do Janských Lázní jezdí přímé autobusové spoje z Prahy, Pardubic, Hradce Králové a Trutnova a průjezdní autobusy mířící na Špindlerův Mlýn, Vrchlabí a Pec pod Sněžkou. Nejbližší vlakové nádraží je ve Svobodě nad Úpou, vzdálené tři kilometry.

Ubytování

Pokud hledáte cenově dostupné ubytování, využijte kapacit, které nabízejí Státní léčebné lázně Janské Lázně. Můžete se ubytovat v jednoduchých dependancích, nebo v pokojích hotelovém typu v tříhvězdičkovém lázeňském domě Terra.


Stylové a cenově příjemné bydlení přímo v centru Janských Lázní najdete v lázeňském domě Terra.

Kam na výlet?

Pobyt si můžete zpestřit výlety do okolí. Za návštěvu stojí barokní zámek a hospital Kuks s unikátním cyklem barokních soch Matyáše Brauna a kostelem Nejsvětější Trojice s hraběcí hrobkou. Nejnavštěvovanější ZOO České republiky ve Dvoře Králové nad Labem, které v létě nabízí unikátní večerní safari, je autem vzdálené asi půl hodiny. Hrad Pecka je jediným interiérově zpřístupněným objektem v celém regionu středního Podkrkonoší a Krkonoš.


Milovníci adrenalinu si mohou v létě vybrat mezi lanovým parkem, sjezdem Černé hory na koloběžkách, nebo bobovou dráhou.



Vysokohorská příroda Krkonoš vás ohromí svou čistotou, krásou a unikátními vyhlídkami.


Chodníček na Černohorském rašeliništi


ZOO ve Dvoře Králové je známé také díky „Africkému safari“, ve kterém návštěvníci projíždějí - podobně jako v afrických přírodních rezervacích – mezi zvířaty vozy či autobusy.

Poslední aktualizace: 18.6.2015
Lázně a hory v jednom: v létě potěší na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu