Loading...

Lenzerheide (Švýcarsko)

Tipy a novinky

Hosty v prázdninovém regionu Lenzerheide budí v létě ptačí zpěv. Čistý svěží vzduch je táhne ven, tam, kde vede nespočet kratších i delších pěších túr, i na odlehlá místa. Celkem je k dispozici 343 km krátkých a delších túr.

Bikeři se na svých dvou kolech dostanou na nejkrásnější vyhlídková místa. Pro horská kola je tu značeno 305 kilometrů tras. Túry s pomocí GPS vedou v síti 1 000 kilometrů prázdninovým regionem.

Nové parkury na údolní stanici Rothornu nabízí všem bikerům, jak začátečníkům, tak pokročilým, mladším i starším vhodný terén na vypilování jízdních technik.

Lanovky vyvezou bikery ke sjezdům, které by vlastními silami byly jen obtížně dostupné. Pokud v Lenzerheide přenocujete, tak je přeprava lanovkami pro kolo zdarma.

Foto: Bekmen

Podle mne jsou ale nejlepší poklidné a dlouhotrvající zážitky z přírody. Specialitou je pozorovnání východu Slunce ve výšce 2 861 m. n. m. – lanovka Vás dopraví z Lenzerheide na Rothorn, kde si právě tyto scenérie můžete vychutnat společně s úchvatnými panoramatickými výhledy na vice jak 1000 vrcholků. Můžete si take dopřát snídani v panoramatické restauraci na vrcholku Rothornu.

V Lenzerheide se také nachází nejdelší celoročně provozovaná bobová dráha na světě. Má 31 zatáček, měří přes 3,1 kilometru a překonává 480 výškových metrů. Léto v Lenzerheide je také ve znamení mnoha akcí. Každý rok znovu běží účastníci graubündenského maratonu z Churu na Parpaner Rothorn. Chodci objevují region o den později. Dokonce i umění je v pohybu: Na mobilní kulturní platformě DAS ZELT hostují na náhorní plošině známí domácí i zahraniční umělci.

Další informace v češtině naleznete na:

http://cz.graubuenden.ch/region

http://cz.graubuenden.ch/news

http://cz.graubuenden.ch/horske-lanovky-a-zeleznice

Poslední aktualizace: 3.9.2012
Lenzerheide (Švýcarsko) na mapě
Autor: Bekmen
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu