Loading...

Lesy ČR úspěšně dokončily opravu retenční nádrže u Chvalkovic na Náchodsku

Tipy a novinky

Lesy ČR v minulých dnech úspěšně dokončily celkovou rekonstrukci retenční vodní nádrže na Válovickém potoce u obce Chvalkovice, v okrese Náchod, v Královéhradeckém kraji. Letitá nádrž se již nacházela ve špatném stavebně-technickém stavu a její rekonstrukce tak byla potřebná.

Po téměř dvou letech nádrž získala nejen nový vzhled, ale také mnoho nových, důležitých ekologických a technických prvků. Celkové náklady na rekonstrukci dosáhly částky více než dvou a půl milionu korun. Díky kvalitně zpracovanému projektu se Lesům ČR na část nákladů podařilo získat podporu z fondů Evropské unie.

„V průběhu rekonstrukce jsme ze dna nádrže odstranili nánosy, opravili nápustné a výpustné zařízení a vyčistili tok, který vodu do nádrže přivádí. V místě vznikly také rozdělovací objekty, které umožní volné proplouvání ryb, například ohrožené vranky obecné,“ vysvětluje Daniel Vlkanova, ředitel Krajského ředitelství Lesů ČR Hradec Králové. „Dvě tůňky pro rozmnožování obojživelníků také výrazně zvýšily ekologickou funkci nádrže,“ dodává Daniel Vlkanova.

Poslední aktualizace: 4.8.2011
Lesy ČR úspěšně dokončily opravu retenční nádrže u Chvalkovic na Náchodsku na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu