Loading...

Létání – víte, jak na to?

Tipy a novinky

Kdy je nejlepší nakupovat letenky? Co je to low-cost dopravce? Nabídka leteckých společností je široká, občas je však problém zorientovat se v ní. Proto vám odborníci ze STUDENT AGENCY přináší užitečné rady a tipy, které se budou hodit při plánování cest letadlem.

1. Nakupujte letenky včas. Systém last minute v letecké Dopravě NEEXISTUJE! Ideální je nakupovat letenky v horizontu 3 až 6 měsíců před plánovaným odletem.
2. Leteckou dopravu zajišťují pravidelní dopravci, např. Czech Airlines, a low-cost (nebo-li nízkonákladoví) dopravci, např. Ryanair. Většina low-cost společností snižuje ceny letenek především omezením servisu na palubě během letu a létáním na menší letiště v okolí hlavních měst.
3. Nízkonákladový dopravce neznamená nižší nároky na bezpečnost. Všichni letečtí dopravci (nízkonákladoví i pravidelní) musí splnit stejná bezpečnostní pravidla.
4. Cestování s low-cost dopravci nemusí vždy vyjít levněji než s pravidelnými dopravci. Cena závisí na aktuální nabídce jednotlivých dopravců.
5. U některých evropských letů je možné odbavit se online od 24 hodin před odletem z pohodlí vašeho domova. Odbavení lze realizovat přes web, chytré telefony s přístupem na internet, nebo sms. Pokud nemáte zavazadlo, po provedení tohoto online odbavení, jdete rovnou k odletové bráně.

Více tipů a rad najdete na www.studentagency.cz.

Poslední aktualizace: 20.5.2013
Létání – víte, jak na to? na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu