Loading...

Léto v horách Dolního Rakouska: úžasné chaty, skvělá soutěž o ceny

Tipy a novinky

Vrcholky hor lákají svým nádherným výhledem široko přes údolí, uvolňujícím klidem a panenskou přírodou – nechejte starosti všedního dne za sebou a vydejte se na túry do dolnorakouského světa hor. Útulné chaty zvou k občerstvení a příjemnému posezení ve vzdušných výškách. A se soutěží horských chat se návštěva vyplatí dvojnásobně.

Co může být krásnější než si po pěší túře příjemně posedět a kochat se výhledem na okouzlující panorama hor. V Dolním Rakousku jsou pro unavené turisty otevřené dveře hned k 19 chatám s prověřenou kvalitou. V rámci testu kvality horských chat „Qualitätsoffensive Berghütten“ bylo turistickou centrálou Niederösterreich-Werbung a turistickými destinacemi Mostviertel a Vídeňské Alpy v Dolním Rakousku prověřeno 19 chat otevřených v létě, aby tak bylo možné nabídnout ještě lepší přehled o autentických chatách Dolního Rakouska.

Nejlépe, když si sami uděláte obrázek při další túře – a začnete také hned se sbíráním razítek v navštívených chatách. Kdo bude mít v turistickém pasu tři různá razítka, zúčastní se soutěže a může vyhrát skvělé ceny – kromě jiného také další dovolenou v Dolním Rakousku. Chatová soutěž o ceny.

Turistické tipy: naše oblíbená místa v horském létě

Kam například můžete v létě vyrazit do hor? Jedním z mnoha rozmanitých a autentických turistických „chatových“ cílů Dolního Rakouska je výstup k chatě Ybbstalerhütte v Göstlingu. Ať už s rodinou nebo sami, tady najdete výstupy splňující všechny nároky. V každém případě je chata na okraji Divočiny Dürrenstein s největším existujícím pralesem ve střední Evropě cílem, který vzbudí chuť na další túry k chatám. Dětem se určitě bude líbit pěší túra k chatě Herrgottschnitzer-Franz-Kaupe-Hütte v rodinném ráji St. Corona am Wechsel. Při putování od chaty k chatě na hoře Rax zvládnete vyplnit své turistické pasy jen během jedné 4hodinové túry – cestou totiž půjdete kolem horského hostince Raxalpe, chaty Neue Seehütte a Ottohaus. Rax se pro vás otevírá od 2. července.

Více o našich oblíbených místech najdete na:

Poslední aktualizace: 8.6.2016
Léto v horách Dolního Rakouska: úžasné chaty, skvělá soutěž o ceny na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu