Loading...

Lipsko - nejvíc trendy město v Německu

Tipy a novinky

Lipsko je mladé, Lipsko je barevné, Lipsko je kreativní - a Lipsko je také světoznámé a to především díky svému dynamickému kulturnímu životu, a také díky hudebním a festivalovým scénám. To do města láká nejen umělce a herce – z Lipska je díky jeho kreativitě také jeden z nejmódnějších turistických cílů v Německu.

Lipsko – kreativní metropole

Pro mladé kreativce už Lipsko není žádným tajemstvím. Kulturní centrum Spinnerei situované v bývalé továrně v Plagwitzu dnes patří k nejzajímavějším produkčním a výstavním prostorům soudobého umění a kultury v Evropě. Stávajících 11 galerií a výstavních prostor vytváří společně s umělci a neziskovou výstavní halou 14 „vesmír umění“, který se řadí ke špičkovým uměleckým scénám na světě. Ve dnech 12. a 13. 9. otevírají všechny galerie a výstavní prostory nové expozice, a Spinnerei tak již zve tradičně k prohlídkám nových výstav. Více zde.

Umělecká scéna Spinnerei, Fotograf: Andreas Schmidt

Lipský festivalový podzim – kde film tvoří divadlo a design tančí na jazz

To, že je lipská kulturní a umělecká scéna jedinečná, se naplno projevuje především během podzimu, kdy se koná celá řada prvotřídních festivalů. Milovníci umění a kultury se v této době ve velkém sjíždějí do Lipska, aby u toho mohli být. Zde je přehled vrcholných událostí podzimu:

  • 1. - 10. 10. 2015: Leipziger Jazztage – jazzový festival se skvělou jazzovou hudbou z celého světa
  • 18. - 25. 10. 2015: LACHMESSE – největší německý festival kabaretů a umění
  • 23. - 25. 10. 2015: Designers' Open – designový festival
  • 23. - 25. 10. 2015: GRASSIMESSE – mezinárodní prodejní veletrh užitého umění a designu
  • 26. 10. - 1. 11. 2015: DOK Leipzig – největší německý festival dokumentárních a animovaných filmů
  • 3. - 8. 11. 2015: euro-scene Leipzig – festival soudobého divadelního umění evropského formátu

Přehled akcí naleznete zde.


Designers' Open, Fotograf: Andreas Schmidt


Grassimesse im GRASSI Museum für Angewandte Kunst, Fotograf: Andreas Schmidt

Lipsko – město plné zábavy

Kromě živého městského ruchu vás ve městě a kolem něj čeká také široká nabídka volnočasových aktivit. V Lipské ZOO se můžete vydat na výpravu do přírody. Vrcholný zážitek představuje návštěva tropického světa Gondwanaland. V zábavní parku Belantis, který je současně také tím největším na východě Německa, na vás čeká 8 tematických světů, které nabízí přes 60 atrakcí, na kterých si užijete spoustu zábavy. V bývalém lipském plynojemu, se nyní nachází zajímavé panorama Lipska, návštěvníci se tak mohou ponořit do tajemné a zajímavé minulosti Lipska. Panorama Lipska bude pro návštěvníky otevřeno ještě do 29. září 2015, tématem je „Lipsko 1813 – velká bitva národů“. Od 3. října 2015 zde bude k vidění panorama „Velkého bariérového útesu“.


Lipská ZOO - Gondwanaland, Fotograf: Andreas Schmidt


Zábavní park Belantis, Fotograf: Andreas Schmidt

Objevte tajemná zákoutí Lipska

Kdo by chtěl poznat opravdové Lipsko, ten by se měl vydat i mimo klasické turistické trasy, a to do městských čtvrtí Lipska. Zde na návštěvníky čeká mnoho zajímavostí – umělecké scény, zelené oázy a také místa, kde se koncentrují kreativci z celého světa, jako jsou umělecké prostory Lindenfels Westflügel, otevřená scéna GeyserHaunebo galerie Kontrapost.


Kulturfabrik, Fotograf: Andreas Schmidt

Poslední aktualizace: 4.5.2015
Lipsko - nejvíc trendy město v Německu na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu