Loading...

Mezinárodní festival map a průvodců TOURMAP 2013 ocenil produkci toho nejlepšího v oboru

Tipy a novinky

Již po desáté se letos konal mezinárodní festival map a průvodců TOURMAP. Do letošního ročníku bylo přihlášeno celkem 382 turistických map a 193 turistických průvodců z celého světa. Novinkou je samostatná kolekce elektronických map. Jejich rozšíření je podmíněno aplikacemi do tzv. smart telefonů, přihlášených elektronických map bylo letos devatenáct.

Bohatá mezinárodní účast byla i letos rozšířena o celou řadu exotických zemí (Vietnam, Laos, Kambodža, Filipíny, USA, Čína), které jistě zaujaly především návštěvníky pražského knižního veletrhu Světa knihy 2012. Tento knižní veletrh, který se koná ve dnech 16. - 19. května, je již tradičně zároveň místem konání kartografického festivalu TOURMAP. Zde se každý ročník odehrává v premiéře a následně bude expozice k vidění tradičně i na jubilejním 45. ročníku filmového festivalu turistických filmů TOURFILM v Karlových Varech, a to přímo v lázeňském hotelu Thermal ve dnech 3. – 5. října 2013.

Letos bylo předáno navíc kromě tradičních soutěžních kategorií (1. Mapy a atlasy s turistickým obsahem, 2. Turistické průvodce, 3. Elektronické mapy a průvodce) zvláštní ocenění pro mapy a průvodce vytvořené regiony, městy a kraji ČR. Dále cena Ministerstva pro místní rozvoj za systematickou podporu a propagaci regionů ČR s akcentem na dlouholetou spolupráci s agenturou CzechTourism.

Kategorii turistické průvodce vyhrálo nakladatelství ALBATROS media a.s. s titulem Výlety na kole pro rodiny s dětmi.

V kategorii map obsadila 1. místo unikátní Mapa na šátku – Beskydy od Mgr. Vlasty Smékalové.

V segmentu elektronické mapy se stal jedničkou projekt World Media Partners s.r.o. - www.tourmapy.cz společně s projektem Moravskoslezský kraj – průvodce a mapa pro mobilní telefony a projekt SmartMaps Navigator od společnosti Mapy.cz s.r.o.-SmartMaps.

Soutěž napříč kategoriemi určenou pro kraje, regiony a města ČR vyhrál projekt Pěší výlety po Vysočině od Vysočina Tourism.

Zvláštní cenu Ministerstva pro místní rozvoj ČR za systematickou podporu a propagaci regionů ČR s akcentem na dlouholetou spolupráci s agenturou CzechTourism obdržel titul Toulavá kamera č. 15 od nakladatelství Freytag-Berndt, spol.s r.o. a autorka a dramaturgyně projektu Iveta Toušlová z České televize.

Poslední aktualizace: 20.5.2013
Mezinárodní festival map a průvodců TOURMAP 2013 ocenil produkci toho nejlepšího v oboru na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu