Loading...

Mistr republiky Boudný favoritem na Šumavě

Tipy a novinky

Čerstvý mistr republiky v cross country Pavel Boudný bude největší hvězdou Šumavského MTB maratonu České spořitelny, který se jede v sobotu 28. července na Zadově. Jedná se o devátý závod letošního ročníku seriálu Kolo pro život.

Boudný si po zisku titulu naordinoval trochu volnější program. „Měl bych mít úplné volno bez kola, ale stejně jsem trochu jezdil. Nudil bych se,“ přiznal mistr republiky v cross country. Pokud firma stihne vyrobit zbrusu nový mistrovský dres v barvách týmu Česká spořitelna-Specialized, měl by ho v závodě poprvé pokřtít právě na Šumavě!

Na startu bude naopak chybět lídr seriálu Kristián Hynek. Vítěz minulého závodu Praha-Karlštejn Tour České spořitelny má teď týden volna, protože sezónu bude mít kvůli účasti na mistrovství světa v maratonu až do října. „Závodím od března, mám za sebou třicet závodních dnů a potřebuju si trochu orazit,“ vysvětlil Boudného týmový kolega.

K dalším favoritům patří Václav Ježek (Alpine Pro-Author), Petr Dlask (Madeta Fitness-Specialized), Ivan Rybařík (Alltraining-Lawi) a Jan Hruška (Toyota Dolák), jehož stále ještě trochu limitují naražená žebra z pádu na etapovém závodě MTB Trilogy. Hlavní závod měří 61 kilometrů, má převýšení 1783 metrů a startuje ve 12 hodin.

Poslední aktualizace: 26.7.2012
Mistr republiky Boudný favoritem na Šumavě na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu