Loading...

MOST – DYNAMICKÉ MĚSTO

Tipy a novinky

1) Hrad Hněvín
Hrad Hněvín je dominantou města Mostu. Smrt v jeho útrobách kdysi našel slavný alchymista E. Kelley. Dnes na Hněvíně můžete navštívit restauraci, hvězdárnu a vyhlídkovou věž, ze které spatříte krajinu od úpatí Krušných hor až po České středohoří.

2) Kostel Nanebevzetí Panny Marie
Kostel Nanebevzetí Panny Marie musel uvolnit místo uhelnému lomu, a tak byl v roce 1975 na kolejích přestěhován o 841 metrů na své současné místo, kde jej můžete navštívit. Technologicky unikátní přesun kostela dodnes budí obdiv v celém světě.

3) Městské divadlo Most
Městské divadlo Most se nachází v centru města na 1. náměstí. Scéna je vybavena otáčivým jevištěm se dvěma točnami. Budova divadla je architektonickým skvostem Mostu. Zhlédnout tu můžete nejen zajímavá činoherní představení místního profesionálního uměleckého sboru, ale také výstavy nebo koncerty.

4) Podkrušnohorské technické muzeum
Podkrušnohorské technické muzeum, které je spíše hornickým skanzenem než muzeem, najdete v areálu bývalého hlubinného dolu Julius III nedaleko Mostu. Hornictví v něm můžete poznat na "vlastní kůži".

5) In-line dráhy
In-line dráhy se v Mostě nacházejí hned na několika místech. Tříkilometrovou asfaltovou dráhu najdete kolem koňského závodiště. Nazout brusle a nasednout na kolo můžete také v rekreačních areálech u jezera Matylda a jezera Benedikt.

6) Mostecké dromy
Mostecké dromy - autodrom, hipodrom a aerodrom (letiště) jsou vybudované na rekultivovaných plochách. Nabízejí řadu atraktivních sportovních i společenských možností a jsou ukázkou smysluplně rekultivované a revitalizované krajiny. Stačí si vybrat z jejich široké nabídky.

7) Aquadrom
Koupaliště Aquadrom láká plavce v zimě, v létě. Venkovní i vnitřní bazény jsou z nerezu a areál je vybaven celou řadou atrakcí včetně masážních lehátek, divoké řeky nebo tobogánu, sauna a infrakabina jsou samozřejmostí. Přijďte si protáhnout tělo nebo jen v klidu zrelaxovat.

Statutární město Most
Radniční 1/2
434 69 Most
tel. +420 476 448 111
e-mail: posta@mesto-most.cz
www.mesto-most.cz

Turistické informační centrum
Radniční 1/2
434 69 Most
tel. +420 476 105 314
e-mail: info@imostecko.cz
www.imostecko.cz

Poslední aktualizace: 2.10.2013
MOST – DYNAMICKÉ MĚSTO na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu