Loading...

Návrat ke kořenům s Vitální kuchyní - Ochutnejte delikatesy Vitální kuchyně v Resortu Svatá Kateřina

Tipy a novinky

Resort Svatá Kateřina nově zpestřuje výběr víkendového menu
o jídla Vitální kuchyně. Vyškolení mistrů kuchařů se ujala odborná bioložka a specialistka na výživu Ivana Stenzlová, která koncept Vitální kuchyně sestavila a snaží se tuto novinku rozšířit do gastronomických zařízení. Vitální kuchyně, která čerpá své principy i z 3 000 let staré východní filozofie, respektuje zdraví a vitalitu lidského těla. Suroviny pro přípravu pokrmů dle zásad Vitální kuchyně nejsou chemicky ani průmyslově upravené, jsou v souladu s ročním obdobím, čerstvé a pokud možno i od místních dodavatelů. Vitální kuchyně upřednostňuje zapomenuté tradiční obiloviny, jako jsou například jáhly, špalda, ječmen nebo pohanka. I technologie přípravy zohledňuje šetrné zacházení s potravinami, aby došlo k minimální ztrátě zdraví prospěšných látek. V každém jídle jsou podle zásad Vitální kuchyně zastoupeny minimálně tři z pěti základních chutí – pálivá, sladká, slaná, kyselá nebo hořká. Resort Svatá Kateřina je tak nejen ideálním místem pro odpočinek, ale i místem pro vykročení na cestu zdravé stravy.

Lidé chtějí rychle zhubnout a vypadat dobře. Kámen úrazu je však v tom, že opomíjejí jaké potraviny a v jaké formě do sebe dostávají. Proto jsem se rozhodla spojit svoji odbornost s kuchařským uměním profesionálů a rozšířit Vitální kuchyni do povědomí lidí,“ říká Ivana Stenzlová, garantka projektu Vitální kuchyně v Resortu Svatá Kateřina. Vitální kuchyně nenutí k odříkání, hladovění, dietám či počítaní kalorií, ale doporučuje vyváženou a pestrou stravu. Vitální kuchyně je především radost z chutného jídla, které přináší našemu tělu zdraví a sílu. Vitální kuchyně je nový životní styl, který nás učí ctít tradice, a přesto dává našemu životu nový směr a dimenze,“ dodává Ivana Stenzlová.

„Menu v našem resortu sestavujeme dle receptur Ivany Stenzlové. Suroviny volíme vždy v souladu s ročním obdobím a tam, kde je to při skladbě jídla možné i s využitím regionálních zdrojů od místních chovatelů a pěstitelů. Jen tímto způsobem zajistíme, aby použité potraviny byly čerstvé, bez chemického ošetření nezbytného pro dlouhou přepravu
a zachovaly si tak harmonizující účinek na lidské tělo, říká Milan Hejda, šéfkuchař Resortu Svatá Kateřina. „Zásady Vitální kuchyně jsou vlastně jednoduché. Zapomeňte na chemii, snažte se vše připravovat z těch nejkvalitnějších surovin a jezte dostatek zeleniny,“ dodává Milan Hejda.

Vitální kuchyně má i další specifika jako nahrazení bílé rafinované mouky a bílého rafinovaného cukru celozrnnou moukou a přírodními cukry s vysokým obsahem melasy. Pro snížení obsahu laktózy a caseinu je používáno sójové nebo kokosové mléko namísto kravského. Zapomeňte také na nebezpečné ztužené tuky a průmyslově upravené oleje. Ve Vitální kuchyni se vaří zásadně z kvalitních olejů lisovaných za studena nebo z lahodného přepuštěného másla. Výsledná chuť pokrmů je dosažena pomocí čerstvých bylinek a koření, nikoliv kořenících směsí a různých dochucovadel.Je to vlastně částečně návrat k jednouché, chutné a zdravé stravě, kterou konzumovali v souladu s přírodou a jejími biorytmy naši předci. Z takto složených pokrmů dostává tělo základní živiny, které dovede strávit, vezme si z nich energii a neukládá je do tukových zásob.

Při dodržení přiměřeného množství a správném rozložení jednotlivých jídel během dne nevzniká žádné nárazové přetížení organizmu a funguje správně i spalování. Tělo se tak postupně a bez nárazových šoků z různých diet formuje do své normální váhy. Pokud chcete přijít na chuť Vitální kuchyni, vyrazte do Resortu Svatá Kateřina za jedinečným gurmánským zážitkem.


Více informací na www.katerinaresort.cz

Poslední aktualizace: 23.5.2012
Návrat ke kořenům s Vitální kuchyní - Ochutnejte delikatesy Vitální kuchyně v Resortu Svatá Kateřina na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu