Loading...

Nejlevnější luxusní hotely najdete v Polsku, Španělsku a Portugalsku

Tipy a novinky

Nejlevnější pětihvězdičkové a čtyřhvězdičkové hotely najdete především na jihu Evropy. Luxus za příznivou cenu nabízí třeba portugalské Porto či španělská Sevilla. Ubytovat se v přepychovém hotelu za cenu tříhvězdičkového lze také ve Varšavě.

Pokud hledáte vysoký standard za příznivou cenu, hotelový vyhledávač trivago.cz pro vás sestavil seznam 10 nejvyhledávanějších evropských destinací s nejdostupnějšími hotely v kategorii pěti a čtyř hvězd.

Čtyřhvězdičkový pokoj, který v Praze vyjde průměrně na 1 991 korun, si v jiných evropských destinacích užijete až o 50 procent levněji. Ve španělské Valencii na noc v lepším hotelu postačí 1 334 korun, což je přibližně stejná částka, kterou v Praze zaplatíte za nižší tříhvězdičkový standard. Další města, ve kterých lze podobným způsobem v létě ušetřit, jsou jihoevropské Porto nebo Sevilla.

Průměrná cena v kategorii 4*

Valencie

1 334 Kč

Porto

1 392 Kč

Sevilla

1 488 Kč

Varšava

1 566 Kč

Granada

1 624 Kč

Budapešť

1 662 Kč

Málaga

1 778 Kč

Krakov

1 798 Kč

Drážďany

1 798 Kč

Atény

1 800 Kč

Zdroj: www.trivago.cz

Vůbec nejlevnější „pětihvězdy“ pak najdete ve Varšavě, kde za pokoj zaplatíte v průměru 2 088 korun, tedy o celých 65 procent méně než v české metropoli. Těsně za hlavním městem Polska následuje již zmiňované Porto, dále pak španělská Granada a Málaga. Do 3 000 korun se obyčejně vejdete také pokud rezervujete pětihvězdičkový hotel v Drážďanech či překvapivě v Bruselu.

Poslední aktualizace: 19.6.2013
Nejlevnější luxusní hotely najdete v Polsku, Španělsku a Portugalsku na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu