Loading...

Neležte na pláži: Prožijte aktivní léto v Alpách

Tipy a novinky

Pro někoho nemusí být léto pouze dovolená ve vyhřátých destinacích. Většina lidí má Alpy spojeny především se zimní lyžařskou dovolenou. Jen pár hodin jízdy ale stačí k tomu, abyste v příjemném letním počasí mohli zhlédnout vrcholky horských štítů, křišťálově čistá jezera nebo rozkvetlé louky se stády krav. A také si užili aktivity, které Vašemu tělu prospějí více než polehávání na pláži.

Letní Alpy jsou skvělou volbou jak pro aktivní páry, tak i pro rodiny s dětmi. Umožňují totiž strávit společný čas v nádherných přírodních kulisách, bez stresu, velkého horka a třeba i bez bitev o lehátka. Pokud máte rádi cyklovýlety, můžete si užívat pohodlné trekové cesty údolími i zdolávání silničních průsmyků. Milovníci vodních sportů zase mohou v Alpách zkusit rafting, windsurfing nebo třeba jen příjemnou relaxaci na šlapadlech. A když jsme u té relaxace, Alpy nabízejí i nepřeberné množství nenáročné pěší turistiky, kterou můžete obohatit třeba houbařením nebo cílenými gastronomickými zastávkami.

A kam vyrazit?

RAKOUSKO

Katschberg

Katschberg je velmi známé středisko ležící na samých hranicích Salcburska a Korutan i národních parků Kärntner Nockberge a Hohe Tauern. Vyhledáváno je nejen sportovci pro pěší či cyklistickou turistiku ve vysoké nadmořské výšce, ale i příznivci klasické rodinné dovolené na zdravém vzduchu. Naleznete zde golfová i tenisová hřiště a máte-li rádi rybaření, můžete zkusit štěstí v okolních říčkách a potocích v údolích pod Katschbergem. Pro děti pak poslouží dobře upravená hřiště, různé parky i kuriózní místní vláček „Tschu-Tschu-Bahn“.

NEV-DAMA tip na ubytování: Falkensteiner Club Funimation Katschberg****

Kvalitní hotel je převážně zaměřený na rodiny s dětmi. Zabavit se mnou v rozsáhlém dětském komplexu „Falky – Land“, který nabízí maximálně možné vyžití. Díky své strategické poloze lze podnikat mnoho výletů po okolí a zároveň i do samotného centra městečka, které je vzdálené přibližně 500 metrů. Pro blahodárný odpočinek v krásné alpské přírodě slouží wellness Acquapura Spa, které potěší i tu nejnáročnější klientelu.

ITÁLIE

Marmolada

Marmolada je oblast nacházející se v Dolomitech, v horském masivu rozkládajícím se v severní částí Itálii. Na úpatí Marmolady leží turistické středisko Malga Ciapela, které je velmi vyhledávané i v letním období. Mnoho lidí tuto oblast Dolomit navštěvuje kvůli zajištěným cestám „vie ferrate“ a je také rájem horolezců. V létě zde lze absolvovat mnoho výstupů od lehoučkých až po ty nejextrémnější. Kromě toho můžete vyzkoušet pěší turistiku, cyklistiku, paragliding nebo relaxovat v aquaparku v Canazei.

NEV-DAMA tip na ubytování: Residence Regina Dolomiti ***

Rezidence se nachází ve středisku Malga Ciapela, asi 350 metrů od centra. I přes svou polohu mezi horskými velikány slibuje klid a odpočinek v kulisách krásné alpské přírody. Ty si nejlépe vychutnáte při výjezdu lanovkou na vrchol Marmolady. Od ubytování je necelých 100 metrů. A pokud se budete chtít zchladit po náročném aktivním dni, vyzkoušejte horské jezero Alleghe.

Více informací na www.nev-dama.cz

Poslední aktualizace: 18.7.2016
Neležte na pláži: Prožijte aktivní léto v Alpách na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu