Loading...

Není farma jako farma, najděte tu ideální pro trávení dovolené

Tipy a novinky

Popularita agroturistiky v Česku rok od roku stoupá. Statky nabízí vyjížďky na koních i ochutnávání čerstvých dobrot. V mnohých hospodářstvích je možné si vyzkoušet třeba i pasení koz a ovcí. Zorientovat se v pestré nabídce pomáhá internetový portál www.ubytovani-na-farme.cz, jehož provozovatelem je Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ).

„Chtěli jsme lidem ukázat, že v Česku existují stovky hospodářských usedlostí, které poskytují více než ubytování. Vyhledávání v databázi funguje velice snadno podle jednotlivých regionů. U každé farmy je potom uveden základní popis služeb a kontakt na majitele. Rezervovat si vybraný pobyt však může každý přímo prostřednictvím portálu,“ vysvětlil předseda ASZ Josef Stehlík. Na své si přijdou milovníci venkovské romantiky spojené s vůní sena a spaním ve spacácích i ti, kteří nechtějí přijít o internet, klimatizaci a bazén. Většina farem láká také na speciality vyrobené na statku. Mnozí hospodáři vítají, pokud chtějí hosté odpočívat aktivně a vypomohou při lehčích zemědělských pracích.

Asociace soukromého zemědělství sdružuje více než dva a půl tisíce rodinných farem. Pohostinské služby prostřednictvím portálu www.ubytovani-na-farme.cz mohou ale nabízet i farmáři, kteří nejsou členy této dobrovolné stavovské a profesní organizace soukromých zemědělců v České republice.

Kontakty:
Ing. Josef Stehlík, předseda ASZ ČR
tel.: 731 471 572
e-mail: ingjstehlik@seznam.cz

Ing. Jaroslav Šebek, tajemník ASZ ČR

tel.: 777 032 332

e-mail: jaroslav.sebek@asz.cz

Poslední aktualizace: 20.7.2011
Není farma jako farma, najděte tu ideální pro trávení dovolené na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu