Loading...
Tip pro Pražany i přespolní
Od letošního září je pro ty, kdo slyší na romantiku westernů, anebo jen prostě na nabídku ze severoamerického trhu, popřípadě jsou přímo milovníky whisky, k dispozici novinka. Především však pro turisty jde nesporně o vítané zpestření seznamu atraktivit, které kromě odpočinku a občerstvení poskytnou i originální zážitek. Je k nalezení v samém centru Prahy, takže její vyhledání nedá příliš námahy. Podle mé osobní zkušenosti rozhodně stojí za návštěvu. Oč jde?
O Bourbon Bar, první svého druhu v centru české metropole, který svým hostům nabízí nejširší nabídku bourbonů a whisky na jednom místě. Portfolio šestasedmdesáti jedinečných druhů bourbon whisky čítá osmadvacet klasických bourbonů, nechybějí zde proslulé značky jako např. Woodford, Maker's Mark nebo Blanton’s, dále šestnáct druhů whisky z USA a Kanady, třicet druhů whisky ze Skotska a Irska a dokonce dvě whisky japonské provenience. Jak bylo řečeno při slavnostním otevření baru, nabídka bude postupně rozšiřována o další jedinečné značky z různých zemí světa.
Výběr vyhlášených bourbonů a whisky je těžištěm nabídky Bourbon Baru – to však neznamená, že tu nenajdeme nic více. Na náš výběr čekají také vynikající koktejly – řada z nich namíchána podle vlastních originálních receptur - ale i další alkoholické a nealkoholické nápoje. Skvělé pití se nehodí konzumovat nalačno – proto je součástí zážitku ze zdejší návštěvy i menu netradičních pokrmů, jako jsou například Krabí miniburgery s omáčkou Marie Rose nebo místní specialita - Bourbon Bar Burger. Kde tedy tuto lákavou nabídku nalezneme?
Bourbon Bar objevíme v přízemí hotelu Prague Marriott v ulici V Celnici 8, v Praze 1. Ředitel hotelu William Boulton-Smith k tomu poznamenal: „Myšlenka nového baru vznikala přibližně půl roku a konceptem bourbonu a whisky jsme chtěli Pražanům i turistům nabídnout volbu, která mezi dosavadními pražskými bary chyběla.“
Šéfem baru je Tomáš Toka, který své zkušenosti sbíral jak ve vyhlášených českých podnicích, tak i v zahraničí. Absolvoval řadu speciálních školení, mezi jinými je jediným českým absolventem Cointreau Academy a jedním ze dvou českých absolventů Metaxa Academy. Účastnil se i řady prestižních soutěží: "vymíchal" 3. místo v Bacardi Cup, 3. místo v T.G.I. Friday's a účast ve finále Havana Grand Prix.
O svém baru říká: „Naším cílem je vytvářet jedinečnou atmosféru, podpořenou profesionálním personálem, skvělým servisem a netradičními nápoji. Základním principem je pro nás spokojený zákazník, který si z každé návštěvy odnese jedinečný zážitek a rád se k nám bude vracet. Bourbon skvěle doplňuje pokrmy - ke každé části našeho menu jsme schopni připravit odpovídající nápoj – od aperitivu až po digestiv. Například marinovaná žebírka se salátem lze výborně spojit se svěžím nápojem Berry smash, což je kombinace bourbonu, ovoce, máty, cukru a limetové šťávy.“ Také jste dostali chuť?
Závěrem nutno poznamenat, že při rozhodování, zda do Bourbon Baru ano či ne, není třeba se obávat přemrštěných cen, jaké často odrazují od vstupu do jiných vícehvězdičkových hotelů. Jak uvedl ředitel hotelu Marriot – cílem je oslovit nejen movité turisty, ale i místní, takříkajíc kolemjdoucí občany, aby si dopřáli zážitek, který jim zpestří jak běžný den, tak třeba sváteční procházku metropolí…
Miroslav Navara