Loading...

Nové cestovní třídy KLM - ještě více prostoru a pohodlí

Tipy a novinky

Aerolinka KLM Royal Dutch Airlines nabízí cestujícím ještě více místa a komfortu na dálkových letech ve vylepšených cestovních třídách World Business Class a Economy Class. O dokonalý požitek z cestování, domáckou atmosféru a perfektní design kabin se postarala přední holandská designérka Hella Jongerius společně s neméně věhlasnými kolegy. Jako první prošla proměnou business třída, nyní následuje třída ekonomická.

World Business Class

Barevně i prostorově je kabina perfektně sladěná tak, aby na první pohled poskytla atmosféru domácího pohodlí, luxusu a soukromí. Extra pohodlné sedadlo se zabudovanou jemnou masážní podložkou je plně-sklopné a s celkem 207 cm délky a 90 cm šířky umožní odpočinek i cestujícím větších postav. Sedadla jsou vyrobena z nejjemnější ovčí vlny a jsou barevně odlišná, aby ladila v designově vytříbený výsledek celé kabiny. Měkký oboustranný polštářek i nová pokrývka podpoří klidný spánek na palubě.

Osobní prostor sedačky nabízí i důmyslnou možnost úschovy osobních věcí na palubě. Jednotlivé sedačky jsou od sebe odděleny obrazovkou pro pocit ještě většího soukromí.

KLM dovedla myslet ekologicky i v případě polstrování - koberec v kabině je vyroben z recyklovaných uniforem letušek.

Dotykové HD obrazovky s úhlopříčkou 40 cm (16 palců) jsou jedny z největších na palubách letadel a jsou duální, tedy umožňují například sledovat film a zároveň chatovat nebo hrát hry. Zdroj napájení u každé sedačky rozptýlí obavy z vybití elektrického přístroje na palubě.

Catering na palubě je doménou vyhlášených holandských šéfkuchařů, kteří připravují tříchodové menu vždy z čerstvých surovin a pravidelně nabídku obměňují. KLM klade velký důraz na využívání bio a fair trade produktů. K jídlu se podávají vína doporučená zkušenými sommeliéry a celý gastronomický zážitek je umocněn i pečlivým výběrem ekologického nádobí od Marcela Wanderse.

Taštička na osobní potřeby v dámské i pánské verzi je z dílny holandského světoznámého návrhářského dua Viktor & Rolf.

Milou pozorností pro každého cestujícího World Business Class je dárek v podobě populární miniatury starobylého domečku Delft Blue naplněnou lahodným nizozemským ginem. Miniaturky se dají i sbírat, prozatím jich je v edici 95 různých typů a lze je i nakoupit.

Více informací naleznete na tomto odkaze: http://www.klm.com/travel/gb_en/prepare_for_travel/on_board/travel_classes/klmhouses.htm.

World Business Class je postupně instalována ve všech letadlech B747 a B777 aerolinky.

Virtuální prohlídku WBC můžete absolvovat zde.

Economy Class

Hella Jongerius navrhla i ekonomickou třídu tak, aby splňovala ty největší požadavky na komfort a domáckou atmosféru kabiny.Extra pohodlné a ergonomicky tvarované sedadlo s větším prostorem na nohy je nejlehčí ve své třídě, a tudíž úsporou hmotnosti významně snižuje emise CO2. I opěrka hlavy je nově tvarovaná a efektivněji podloží hlavu i krk.

Zcela nový osobní zábavní systém s dotykovou HD obrazovkou úhlopříčky 23 cm (9 palců) umožní cestujícím skvělou zábavu po celou dobu letu při nabídce 150 filmů a 200 televizních programů v několika světových jazycích. I v Economy Class jsou obrazovky duální, tedy umožňují například sledovat film a zároveň chatovat nebo hrát hry.

Nová Economy Class se do konce roku 2015 objeví ve všech 25 strojích B777 flotily KLM.

KLM jako známý inovátor nabízí ve všech cestovních třídách i interaktivní 3D karty a aplikaci „seat chat” umožňující online komunikaci s pasažéry na jiných sedadlech letadla.

***

O KLM

Společnost KLM Royal Dutch Airlines byla založena v roce 1919 a je nejstarší leteckou společností na světě, která poskytuje služby klientům stále pod svým původním názvem.
V roce 2004 se firma spojila s Air France a začala vystupovat jako Air France-KLM. Fúzí vznikla druhá největší letecká společnost ve světě. Věrnostní program pro pasažéry Air France-KLM, Flying Blue, má 25 milionů členů.

KLM je členem globální aliance 20 leteckých společností SkyTeam, která nabízí cestujícím přístup k celosvětově propojené síti více než 16 323 letů denně do 1 052 destinací ve 177 zemích. Společně se společnostmi Air France, Delta a Alitalia tvoří největší transatlantický společný podnik, který provozuje přes 250 letů denně.

KLM Royal Dutch Airlines nabízí cestujícím přímé lety do více než 150 destinací po celém světě, mezi ty unikátní patří například Bali, Manila, Aruba, Bonaire, Curacao, Svatý Martin, Zanzibar, Tanzanie, Keňa anebo Japonsko - Tokyo, Osaka, Fukuoka.

Z Prahy do Amsterdamu létá KLM společně s partnery až 6 x denně na letiště Schiphol. V dubnu 2015 oslaví KLM linka Praha – Amsterdam 80 let.

Více pohodlí a soukromí nabízí KLM pasažérům v obnovených cestovních třídách World Business Class (B777, B747) a Economy Class (B777). Flotilu KLM obohatí na podzim roku 2015 nový Boeing 787-9 Dreamliner.

KLM velmi dbá na ekologii i perfektní zákaznický servis, který poskytuje prostřednictvím sociálních sítí 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Aerolinka využívá bio paliva, recyklované materiály ve vybavení letadel nebo bio a fair trade potraviny. Cestující mohou s předstihem využít i nejrůznější technologické inovace – na letišti v Amsterdamu aplikaci pro snadný přestup nebo aplikaci Smartwatch nahrazující palubní vstupenku, se službou Meet & Seet si zase mohou prohlédnout profil svého spolucestujícího na sociální síti Facebook nebo LinkedIn.

KLM byla letos oceněna jako nejdochvilnější letecká společnost a cestující mají nově také možnost refundovat letenku do 24 hodin po její rezervaci. Za příplatek si mohou cestující Economy Class objednat více pohodlí - dokoupit si lepší sedadlo, menu a la carte nebo přístup do salonku.

Více informací o KLM najdete na www.klm.com/home/cz/en.

Poslední aktualizace: 19.3.2015
Nové cestovní třídy KLM - ještě více prostoru a pohodlí na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu