Loading...

Nové destinace Eurovíkendů Neckermann CK - Moskva a Petrohrad

Tipy a novinky

Zaleťte si za luxusními nákupy a kulturními klenoty


Neckermann CK rozšířila nabídku Eurovíkendů o Benátky východu, Petrohrad a o jedno z největších evropských měst, hlavní město Ruské federace, Moskvu. Neckermann CK tím reaguje na zvýšený zájem klientů o krátké dovolené v evropských metropolích. Tento způsob cestování umožňuje hodit za hlavu cestovní horečku spojenou s vyřizováním ubytování a dopravou a vychutnat si opojnou atmosféru nejkrásnějších velkoměst.

„Velké metropole východní Evropy oplývají architektonickými a uměleckými skvosty, kulturními tradicemi i bohatou historií. Jsou spojeny se známými jmény jako Petr Veliký, Kateřina II. Veliká, Petr Iljič Čajkovskij, Ivan Petrovič Pavlov nebo Fjodor Michajlovič Dostojevskij. Kromě toho mají potenciál uspokojit touhu po exkluzivních zážitcích jakými je třeba luxusní móda, gurmánská gastronomie nebo mimořádné taneční vystoupení,“ říká Jan Sotona, specialista na Eurovíkendy, Neckermann CK. „Eurovíkendy poskytují prostor spojit návštěvu zahraniční akce jako je výstava, sportovní utkání nebo kulturní akce s poznáním dané lokality, aniž byste potřebovali delší pracovní volno,“ dodává Jan Sotona.

Petrohrad, známý též pod označením Sankt-Petěrburg nebo Benátky východu, pro své četné kanály, které křižují město, vznikl takřka z přání jednoho člověka. Tím nebyl nikdo jiný než sám Petr I. Veliký. Jeho následníci díky svému zanícení obohatili Petrohrad o skvosty, jež dosáhly světového věhlasu. Architektonickou perlou je bezpochyby Zimní palác s překrásnými, zlatem zdobenými interiéry, který je též sídlem jedné z největších uměleckých světových galerií. Ermitáž ve svých sbírkách zahrnuje bezmála tři miliony uměleckých předmětů a za svůj vznik vděčí Kateřině II. Veliké. Kateřinský palác pro změnu přitahuje pozornost díky Jantarové komnatě. Jedná se o téměř dokonalou repliku unikátního daru pruského krále Bedřicha Viléma I. ruskému caru Petrovi I., který během druhé světové války rozebrala německá armáda. Jantarová komnata byla obnovena u příležitosti třístého výročí založení Petrohradu v roce 2003 a bylo na ní použito přes šest tun jantaru. Pokud se do Petrohradu vydáte v červnu či červenci budete svědky pověstných „Bílých nocí“, kdy den trvá téměř nepřetržitě. Jen po půlnoci se krátce zešeří a obloha se promění v malířskou paletu plnou barev. Vychutnat si je můžete „noční“ procházkou městem nebo při posezení v četných pouličních kavárnách.

Moskva, kulturní, politické i společenské centrum s více jak 10 miliony obyvatel, je hlavním městem Ruské federace. Je také sídlem hlavy Ruské pravoslavné církve a nabízí k prohlídce hned několik unikátních sakrálních staveb. Tou nejznámější je chrám Nanebevzetí Panny Marie se slavnými freskami, chrám sv. Archanděla Michaela, chrám Zvěstování nebo chrám Vasila Blaženého na Rudém náměstí, které je na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Moskva je však též obchodním centrem a stala se synonymem pro koncentraci luxusu. Obchodní dům GUM nabitý luxusním zbožím se například řadí mezi deset nejluxusnějších obchodních domů světa. Ani Treťjakovská pasáž o kus dál, kde se prodávají automobily značky Ferrari a Lamborghini, se nenechá zahanbit a zaujme všechny, kteří chtějí provětrat bankovní účty. Pokud by vaše nakupovací mánie ještě nedosáhla vrcholu, tak zavítejte do nákupního centra Crocus připomínajícího řecký chrám, kam jezdí nakupovat místní smetánka.

Eurovíkend v Petrohradě nabízí Neckermann CK od 11 990 Kč, v Moskvě za 17 990 Kč. Na místě vždy strávíte 3 noci a ubytování je zajištěno ve 4 hvězdičkovém hotelu.

Neckermann Cestovní kancelář v rámci koncernu Thomas Cook

Thomas Cook Group plc je druhým největším turistickým koncernem v Evropě. V roce 2010 zajistila celosvětově skupina Thomas Cook dovolenou pro více než 22 miliónů klientů. Thomas Cook působí pod obchodní značkou Neckermann v Německu, Rakousku, Belgii, Holandsku, Francii, Polsku a Maďarsku.

Neckermann Cestovní kancelář v České republice

Neckermann Cestovní kancelář, která patří do skupiny Thomas Cook, působí na českém trhu od roku 2007 a krátké době se zde zařadila mezi důležité zprostředkovatele služeb cestovního ruchu.

Více na www.ckneckermann.cz


Poslední aktualizace: 25.5.2012
Nové destinace Eurovíkendů Neckermann CK - Moskva a Petrohrad na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu