Loading...

Nové korutanské termální lázně - KärntenTherme, Warmbad Villach (Rakousko)

Tipy a novinky

Samá voda ... přihořívá!

Futuristická architektura se tu současně snoubí s nejmodernějším technickým vybavením a svěží invencí. To vše charakterizuje nejmodernější rakouský vodní svět, který otevřel své brány v červnu 2012.

Okolo 47 miliónů euro bylo proinvestováno v projektu, který v současností platí za hlavní investici na podporu turistického ruchu. Nové Termální lázně v obci Warmbad Villach nabízejí svým hostům nespočet atrakcí ve čtyřech podlažích na 11.000 metrech plochy – přibližně o 30 procent více než lázně původní. Současně může lázně navštívit kolem 1.000 návštěvníků.

Dva z jednoho hnízda

Pod velkolepým návrhem obou objektů - budov lázní i hotelu - je zřetelně podepsán tým architektů pod vedením Tituse Pernthalera z Grazu. Cílem projektu bylo zachovat místní identitu staveb a spojení s okolní krajinou, jíž výrazně dominuje hora Dobratsch. Průhledná lehkost a vzor v rozeklaných skalách jsou dominující motivy, charakterizující celý projekt. Skleněné stěny a otevřené, navzájem se křižující úrovně přivádějí denní světlo a okolní přírodu přímo do interiérů obou budov. Také při použití materiálů kladou oba projekty důraz na úzké spojení s přírodou: vedle nosných prvků z oceli a betonu také stříbřitý křemenec, přírodní kameny, dřevo a lasturový vápenec spojuje v interiérech vše do jednoho harmonického celku.

FUN, FIT a SPA

Denně proudí z hlubin země okolo 40 miliónů litrů termální vody s teplotou pramene 29,9 stupňů a plní po okraj všechny termální bazény v objektech KärntenTherme. Koncept lázní KärntenTherme je postaven na třech základních prožitcích fitnessu a wellnessu, které jsou charakterizovány jako FIT, FUN a SPA, které lázně nabízejí ve čtyřech podlažích.

Ve FUN-sektoru v prvním podlaží jsou doma všichni milovníci vln a sjezdaři tobogánů. Zažívají tady neuvěřitelné chvíle štěstí z celkem 1.140 metrů vodních ploch s množstvím atrakcí. Právě na těchch jako je třeba Šílená řeka (Crazy River), dva jedinečné rourové tobogány nebo široká skluzavka si přijdou adrenalinoví šílenci určitě na své. Kromě toho se o pestrost nabídky starají i 25ti metrové sportovní plavecké bazény, dva další bazény s vodními hrátkami, celoročně otevřený termální venkovní bazén a interaktivní vodní svět.

Skuteční sportovci najdou své štěstí a pot v 700 metrech plochy FIT-sektoru ve druhém podlaží: Nejmodernější tréninkové programy jako jsou posilovací stroje se vzduchovým ovládáním, celoroční spinningové kurzy na střešní terase, speciální programy pro aktivní stárnutí, individuální výkonnostní diagnostika a zdravotní test kondice stejně tak i pestrý program kurzů nenechají váš tep klesnout.

Ve třetím a čtvrtém podlaží čeká na vyznavače welnessu SPA-sektor, který s 2.000 metry plochy skrývá velkoryse dimenzovaný svět saun a spa s nabídkou, vedle klasických možností se vypotit, také Hamam, finskou venkovní saunu, samostatný sektor pro dámy, samozřejmě také prostornou odpočinkovou klidovou zónu. K tomu ještě termální originální bazénky s různou teplotou vody. V deseti místnostech pro procedury si mohou hosté pro svou pohodu a krásu vybrat z nabídky masáží, beauty a tělových procedur.

Ceny

Denní vstupenka pro dospělé platná pro FUN-sektor stojí 19,50 euro, pro FUN- a SPA-sektor 28 euro. Dvě dospělé osoby s dítětem obdrží rodinnou vstupenku platnou pro FUN-sektor za 45 euro.

www.kaerntentherme.com

www.region-villach.at

Poslední aktualizace: 17.9.2012
Nové korutanské termální lázně - KärntenTherme, Warmbad Villach (Rakousko) na mapě
Autor: Bekmen
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu