Loading...

Novým členem výpravy je Jetík

Tipy a novinky

České příhraničí je bezednou pokladnicí přírodních krás, historických památek a technických zajímavostí. Množství míst láká k návštěvě. Na Internetu najdete spoustu tipů, kam přesně se podívat. My pro vás máme jenom jednu radu, zato nad zlato: vezměte do party Jetíka!

Neznáte Jetíka? Předkládáme tři důvody pro urychlené seznámení. První — Jetík dramaticky zvyšuje chuť dětí opouštět teplo domova, vyrážet do hor a trmácet se za Jetíkovými razítky. Druhý — Jetík má web a na něm popis výletů nejen do známých turistických center, ale i do míst, kam se příliš často nechodí. Do třetice — Jetík má skvělé kontakty s Horskou službou, takže o horách hodně ví a je na něj spolehnutí.

Podmínkou účasti ve hře Po stopách Jetíka je znalost jednoduchých pravidel a vlastnictví Jetíkova pasu. Ten si nejrychleji opatříte stažením z Jetíkova webu. Jakmile ho máte, můžete vyrazit na lov prvních razítek. Ano? Chyba! Jetík říká: Každý výlet do hor je třeba řádně naplánovat! Tak tedy: jak na to?

Začněte na mapě Jetíkových míst a vyberte si oblast, do níž chcete zamířit. Oblastí je sedm — od Šumavy po Beskydy. Vyhledejte Jetíkova místa poblíž vašeho výskytu nebo plánované trasy. Na jednotlivých stránkách Jetíkových míst pak najděte podrobné informace o umístění razítka. Všimněte si hlavně adresy, telefonních a e-mailových kontaktů a provozní doby Jetíkova místa. Uvědomte si, že některá zařízení fungují sezónně nebo v závislosti na počasí, a razítka tak nemusí být vždy dostupná. Proto neuškodí, když si aktuální situaci v místě předem ověříte.

Abyste si nemuseli lámat hlavu s hledáním razítkovacích míst a vymýšlením trasy, najdete na webu i již zmíněné výletnické tipy. Většina výletů vede k nebo kolem jedno či více Jetíkových míst. Za jeden den tak můžete získat i několik razítek najednou. Pěší, cyklistické a lyžařské výlety lze vyhledávat podle sezóny, náročnosti nebo věku účastníků. Najdete tu základní informace o zajímavostech, dopravní dostupnosti a dalších detailech, které je dobré znát.

Čekání na víkend či dovolenou pak můžete svým dětem užitečně zkrátit online hrami nebo kvízy, které prověří jejich znalosti zeměpisu a pravidel pro bezpečný pohyb v horách. Těm je věnována celá jedna sekce webu. Jetíkova fotogalerie pak zase láká k publikaci nejkrásnějších fotek z vašich cest. Tak se do toho pusťte!

Poslední aktualizace: 3.2.2014
Novým členem výpravy je Jetík na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu