Loading...

Objevte krásy Německa: opravdová radost pro všechny smysly

Tipy a novinky

Německo je zemí plnou kontrastů, objevit zde můžete netušené krásy – ryzí přírodu, živá města a celou řadu historických pamětihodností, stejně jako jedinečné architektonické skvosty a fascinující muzea. Zároveň se zde nachází nespočet pohádkových hradů a romantických míst, aktuálně 37 památek světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO a také mnoho příležitostí k využití wellness nabídek.

Lázně Sassendorf
Zapomenout nelze ani na příslovečnou pohostinnost Němců, se kterou je spojena výtečná gastronomie. Mnoho festivalů a akcí se točí okolo dobrého jídla a pití, což představuje příležitost k ochutnání výborných místních vín. A je to také jedna z možností, jak se můžete seznámit s bohatou a dlouholetou vinařskou tradicí v Německu.

Německé vinařské regiony
Německá vína rostou na speciálních místech - různé typy půdy ve 13 vinařských oblastech nacházejících se v Německu zaručují produkci vynikajících vín jako je: Rýnský Ryzlink, Sylvánské, Müller Thurgau nebo Rulandské modré.

Mírné klima a oddaná péče německých vinařů pak vedou k výborným výsledkům: německá vína jsou jiskrná, průzračná, velmi osvěžující a odrážejí také charakter a šarm jednotlivých oblastí. A mimo to, německé vinařské regiony nejsou cílovou destinací jen pro znalce a milovníky vína. Na své si zde přijdou i romantici užívající si pobyt v krásné přírodě, jedinečné západy slunce nad vinohrady, ale třeba i vyznavači aktivní dovolené – příležitost spojit svůj pěší nebo cyklistický výlet s návštěvou vinařských regionů se zde přímo nabízí. Tyto trasy Vás zavedou na krásná místa s jedinečnými výhledy na okolní krajinu.

Porýní- Hesensko, Bádensko, Württembersko, Franky a Sasko – všechny německé vinařské regiony se těší na to, až je objevíte.

Německá gastronomie
Kromě vín však stojí za to ochutnat i místní speciality. Kromě takových klišé, jako je Eintopf a Currywurst, zde narazíte i na řadu lokálních specialit, které prostě musíte ochutnat – ať už jsou dary moře, zejména pak severomořští krabi, ve Frankfurtu tradiční zelená omáčka, nebo vaječné nudle a světoznámé moučníky – Schwarzwälder Kirschentorte - v jižním Německu. A co je základem dnešní německé kuchyně – regionální produkty, jejich kvalita a proslulá kreativita tamějších špičkových kuchařů, kteří se mohou chlubit i řadou ocenění, včetně michelinských hvězd. Spojení těchto elementů zaručuje, že si v Německu užijete gastronomické zážitky na vysoké úrovni a potěšíte všechny své smysly.

Rozmanitost německých regionů přitom zaručuje velkou variabilitu produktů – čerstvé ovoce a zelenina, bio ryby a maso všech druhů, které společně s umem místních kuchařů garantují vysokou kvalitu a také různorodost gastronomické nabídky. Nevěříte? Pak se vydejte do Německa a sami se o tom přesvědčte.

Akce v Německu:
27. 7. – 28. 10. 2012: Výstava König & Kartoffeln v Postupimi k 300. výročí Friedricha Velikého
28. 10. 2012: 775. narozeniny Berlína

Tipy:
- ubytování v Německu
- doprava a transfery
- cestování s Německými drahami

Více informací o turistické zemi Německo:
www.germany.travel
http://www.facebook.com/NemeckoTuristickaZeme

Poslední aktualizace: 12.10.2012
Objevte krásy Německa: opravdová radost pro všechny smysly na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu