Loading...

Okolí brněnského autodromu zaplní cyklisté

Tipy a novinky

Seriál cyklistických závodů CHANCE UNILEVER Cyklomaratontour 2010 pokračuje 22. srpna závodem RWE Okolobrna.

Pravidelní účastníci Cyklomaratontour si ještě neoddychli po náročném republikovém mistrovství, které se jelo v Ostravě, a už aby se přichystali na další pokračování seriálu. Start i cíl druhého ročníku závodu RWE Okolobrna bude U Brněnské přehrady v autocampu Obora. Ten má sice téměř stoletou tradici, ale cyklisty Cyklomaratontour přivítá úplně poprvé. Startuje se 22. srpna 2010.

Cyklomaratontour je seriálem pro všechny kategorie cyklistů. Proto se i tentokrát bude závodit na tratích více délek. V rámci závodů Tygříkova poháru budou v dopoledních hodinách soutěžit děti. Ty se utkají v devíti kategoriích od předškoláků až po starší žáky a žákyně a budou pro ně připraveny tratě úměrné jejich schopnostem a dovednostem v délce 500 - 4000 metrů.

V půl dvanácté bude odstartován hlavní závod na 64 kilometrů. Ten se pojede v atraktivním prostředí krásných lesů Přírodního parku Podkomorské lesy v okolí Brněnské přehrady, hradu Veveří a brněnského autodromu na 32 kilometrů dlouhém okruhu. Závodníci na dlouhé trati jej tedy pojedou dvakrát a celkově nastoupají v každém okruhu 650 metrů převýšení.

Pro ty, kteří si netroufnou na jeden okruh, bude připravena i jednookruhová varianta. Trať závodu vede ze tří čtvrtin po lesních cestách, z 15 % po asfaltu a desetina kilometráže vede ve volném terénu. Nabízí krásné výhledy na město Brno a projíždí celou řadou malebných míst.

Díky autocampu Obora získal závod RWE Okolobrna výborné zázemí s možností bezproblémového parkování. Kemp také nabízí cyklistům ze vzdálenějších míst republiky možnost ubytování v chatkách či ve stanech. Kromě hodnotných cen pro nejlepší závodníky v daných kategoriích bude vyhlášena také bohatá tombola, v jejímž osudí budou čísla všech účastníků závodu.

Více informací a přihlášku naleznete na stránkách www.cyklomaratontour.cz/

Poslední aktualizace: 17.8.2010
Okolí brněnského autodromu zaplní cyklisté na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu