Loading...

Oranžová kavárna zve na výstavu

Tipy a novinky

Barevnou kavárnu si oblíbila redakce Trutnovinek, která sídlí ve druhém patře Oranžového domu. Nové působiště redakce v Oranžovém domě navnadilo Trutnovinky k uspořádání výstavy vybraných titulních stran. Její uvedení proběhne 13. září od 17 hodin v prostorách kavárny. Okolo 35 nejzajímavějších obálek bude k vidění v prostorách kavárny a na zahradě vily.

Na titulních stranách Magazínu Trutnovinek se objevilo grafické ztvárnění několika desítek témat nebo osobností. Jmenovitě třeba výtvarník Jan Švankmajer, držitelka Oscara Markéta Irglová, bývalý ředitel Národní galerie Milan Knížák nebo dušičková titulka O smrti se (ne)mluví). Vernisáž výstavy proběhne 13. září v 17 hodin v prostorách Oranžové kavárny.

Kreativnější podobu začaly Trutnovinky dostávat po roce 2009. V té době se například ke čtenářům dostalo číslo, na kterém bojuje rytíř Trut se saní. Titulka autora Roman Schrolla korespondovala s obsahem, který nabízel rozhovor s krkonošským patriotem Antonínem Tichým. „Dobře dopadl i přebal k pátému výročí Trutnovinek, v podobném duchu chceme pokračovat i do budoucna,“ řekl člen redakčního týmu Trutnovinek.

To, s čím Trutnovinky před pár lety začínaly, se dneska stalo zásadní otázkou každé uzávěrky. „Měsíc co měsíc se snažíme vtáhnout čtenáře do děje už na první pohled,“ potvrdil kulturní redaktor Hynek Šnajdar. Titulní strany se tak stávají výstavní galerií, skrze kterou místní vždy na začátku měsíce nahlíží do nového čísla.

Poslední aktualizace: 13.9.2012
Oranžová kavárna zve na výstavu na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu