Loading...

Oslavte Den dětí na Farmě-Blaník: To je místo, kde mají děti svátek každý den

Tipy a novinky

Máte pocit, že jste u babičky na venkově, po dvorku běhají husy, v ohradě se pasou ovce a kozy. Hned vedle ovšem jsou zábavné atrakce, ze kterých děti doslova šílí. Vydejte se na Farmu Blaník oslavit dětský den!

Netradiční zábavné hry a tvořivé dílničky (rytí skla, drátování, keramika, práce s dřevem, malování na obličej...) pro děti na vás čekají 1. června od 10 do 18 hodin na Farmě Blaník u Vlašimi. Den dětí však můžete oslavit také slavnostním výstupem pravého Blanického rytíře a jeho družiny na Blaníček, zahrát si zábavnou hru Blanický desetiboj, při kterém budete rýžovat zlato, hledat blanický poklad, jezdit na pony nebo oslovi, či se vydat na cestu pod tajemnými Močálníky. Vítězové budou pasováni na Blanické rytíře a získají zajímavé ceny. Kromě toho si děti mohou zaskákat na obří trampolíně, sjíždět na lanovce, anebo si prostě jen do sytosti užívat všeho, po čem dětské srdce touží...

Děti nadchnou svatby a křty zvířat
Farma-park Blaník totiž jistě nadchne každého člena rodiny – dospělí vědí, že pro své potomky něco dobrého dělají a ti se přitom nenudí. „Rodiče jsou nadšení, že jejich děti jsou v maximálním kontaktu se zvířaty, které by třeba jinak ani nepoznaly, maximálně z knížek nebo z televize. U nás máme všechna myslitelná domácí zvířata od koní, na kterých se dá jezdit, přes krávy, ovce, poníky a oslíky, na něž si děti mohou udělat „řidičák“, až po prasátka a drůbež,“ vyjmenovává majitel Farmy Blaník Miloš Zapletal.

Zvířata si ve Farma-parku mohou děti pohladit, některé nakrmit a dokonce se zúčastnit zajímavých ceremoniálů. „Čerstvě narozeným mláďátkům mohou děti vybírat jméno, anebo se zúčastnit zvířecí svatby. I tady děti trochu vzděláváme, protože například nejčastějším ženichem je oslík Ramisan – do chomoutu vstupuje tak rád, že má už několik oslích žen. Dětem vysvětlujeme, že je z Arábie, a tak jich může mít, kolik chce,“ dodává Zapletal.

Vylezte na rozhlednu, skočte do sena!
Zvířata děti ve Farma-parku nadchnou, ovšem stejně velkým lákadlem jsou atrakce, které jsou tady hodně netradiční.„My se nacházíme pod bájnou horou Blaník, proto jsme u nás postavili její zmenšeninu, zato s parádní rozhlednou s krásným výhledem a se skluzavkou. Máme tajemnou jeskyňku, která navazuje na tajnou Svatováclavskou chodbu z Blaníku na Pražský hrad a v ní děti uvidí pozůstatky rytířského brnění a zbroje. 1.června z jeskyňky dokonce mimořádně vyleze pravý Blanický rytíř. Zároveň zde ale prý sídlili Keltové, proto u nás nechybí Keltský dřevěný hrad se skokem do slámy, hnízdo s keltským druidem s laserovýma očima, magické kamenné bludiště a třeba také Les nočních skřítků, v němž děti mohou nahlédnout do jejich chaloupek a pod nimi najdou Blanický poklad a mnohé další,“ upřesňuje Zapletal s tím, že tady mají na třicet podobných unikátních atrakcí. Z novinek je to například Tajemná cesta pod Močálníky, Blanický poklad, či rýžoviště zlata.

Další zajímavé akce na Farmě Blaník:
Jahodové hody –15.6.2013: Ochutnejte nejrůznější jídla z jahod, včetně jahodového Blaníčku!

Zahájení prázdnin ve Farma-parku – 29.6.2013: Bohatý kulturní program, výstup Blanického rytíře a jeho družiny na Blaníček, velký skákací hrad a atraktivní „gumoběh“.

Více informací najdete na www.farmablanik.cz

POKUD CHCETE VŠE VIDĚT NA VLASTNÍ OČI A KLIDNĚ I S DĚTMI SI TO UŽÍT

Poslední aktualizace: 29.5.2013
Oslavte Den dětí na Farmě-Blaník: To je místo, kde mají děti svátek každý den na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu