Loading...

Pátý ročník Fjällräven Polar odstartoval

Tipy a novinky

Největší událost pro všechny milovníky zimních expedicí – Fjällräven Polar – začala. Skupina 22 účastníků vyrazila na 300 km dlouhou expedici napříč arktickou tundrou a již dnes, po dvou dnech praktických příprav a školení, mají za sebou první den ve skutečné divočině daleko od civilizace. Letošního dobrodružství se účastní i dvě Češky. Zajímá vás, jak si během výpravy vedou?

Fjällräven Polar, tradiční zimní výprava značky Fjällräven, se letos koná již po páté. Díky této jedinečné zimní expedici mají „obyčejní lidé“ s běžným zaměstnáním možnost objevit, jak fascinující je život v zimní přírodě a jaké je řídit psí spřežení po celou cestu ze Signaldalen v Norsku až do lesů kolem Jukkasjärvi ve švédském Laponsku. Dubnové počasí za polárním kruhem je považováno za poměrně stabilní, přesto však na 300km trase mohou být podmínky mnohdy hodně krušné.

Výpravy se účastní lidé z různých koutů světa, jako je například Jižní Korea, USA, státy Beneluxu, Dánsko, Polsko, Velká Británie, a také dvě Češky. Martina Gebarovská, která na konci loňského roku ze všech českých zájemců nejvíce zaujala publikum na sociálních sítích (fotografie s motivačním dopisem: http://www.fjallravenpolar.com/UserProfile/956), a Veronyka Jelinek, která za svou žádost získala nejvíce bodů od poroty.

Dnes je čeká druhý den výpravy. První dva dny se posádka připravovala na přežití v divočině a včera konečně vyrazila do terénu s kompletním vybavením. Video ze včerejšího dne, můžete shlédnout na: https://www.youtube.com/watch?v=0WC5LzI86Ok

Chcete i vy vědět, jak polární expedice Fjällräven Polar pokračuje? Sledujte web či facebookové stránky Fjällräven a buďte v obraze!

Poslední aktualizace: 13.4.2016
Pátý ročník Fjällräven Polar odstartoval na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu