Loading...

Po českých horách chodí Jetík. Nekouše, ale pomáhá

Tipy a novinky

Máte rádi turistiku a vedete k ní i své děti, vnuky nebo svěřence? Pak vás musí potěšit nedávný objev Horské služby: v českých horách byly zaznamenány stopy mladého sněžného muže! Podle odborníků nejde o mládě poměrně běžného jetíka ledajakého (Homonix ordinarius), ale opravdového Jetíka, maskota velké poznávací hry, kterou pro děti a jejich dospělé průvodce připravila Horská služba spolu s agenturou pro rozvoj cestovního ruchu CzechTourism.

Legenda o Jetíkovi, který se z Himálají přestěhoval do malých českých hor, aby zjistil, že i v nich lze zažít mnohá dobrodružství, vám může pomoci s motivací dětí i plánováním vhodných výletů a dovolených. Jetíka můžete stopovat dlouhodobě, na túry lze vyrážet pěšky, na kole i na běžkách.

Pravidla jsou velmi jednoduchá. Na význačných místech českých, moravských a slezských hor je připraveno přes 150 razítkovacích míst. Hráč razítka sbírá do Jetíkova pasu a pak je vyměňuje za originální Jetíkovy odznaky. Za 7 razítek dostane základní zelený odznak, za 14 razítek pokročilý oranžový odznak a za 21 razítek prestižní červený odznak. Nositel červeného odznaku se pak může přihlásit do slosování o zajímavé ceny a upomínky na své putování v Jetíkových stopách.

Hra startuje v květnu seriálem propagačních akcí. Už teď si můžete na Jetíkově webu www.jetik.info naplánovat svou sběratelskou strategii. Najdete tu tipy k výletům a túrám na známá i neznámá místa našich hor, kalendář zajímavých akcí a událostí, populární výklad zásad pro bezpečný pohyb v horském terénu, podrobná pravidla hry a další informace přizpůsobené dětskému čtenáři. Z webu si můžete stáhnout a vytisknout i Jetíkův pas. Pak už jen sbalit batohy, zašněrovat boty — a hurá na výlet!

Poslední aktualizace: 16.5.2013
Po českých horách chodí Jetík. Nekouše, ale pomáhá na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu