Loading...

Po skvělém létě si Německo vede velmi dobře

Tipy a novinky

Německý příjezdový cestovní ruch se v prvních osmi měsících roku 2013 vyvíjel velmi pozitivně: za toto období je v hromadných ubytovacích kapacitách s deseti a více lůžky hlášeno přes 49 milionů přenocování zahraničních hostů, což podle výsledků statistického úřadu odpovídá 4 procentnímu meziročnímu nárůstu přenocování.

Objem přenocování zahraničních hostů v Německu se vyvíjel v obou letních měsících, červenci a srpnu, nadmíru pozitivně. I přes záplavy v některých německých regionech si Německo udrželo na poli mezinárodního cestovního ruchu velmi dobrou pozici,“ zdůrazňuje Petra Hedorfer, předsedkyně představenstva Německé turistické centrály (DZT). Důležitým pilířem příjezdového cestovního ruchu v Německu jsou evropští turisté. „Obzvláště potěšující zpráva: cesty Evropanů do Německa vzrostly od ledna do srpna 2013 podle údajů IPK o 4 procenta, zatímco veškeré cesty Evropanů do zahraničí za stejné období o pouhá 2,5 procenta“, dodává paní Hedorfer.

Konstantní přírůstky ze sousedních zemí
Stabilní přírůstky generují nadále především sousední země – mezi nimi pak zejména Švýcarsko, druhý nejdůležitější zdrojový trh pro Německo: bilance za prvních osm měsíců je 3,7 milionů přenocování a meziroční nárůst přenocování plus 5,3 procent. Ještě lepší výsledky jsou hlášeny z Velké Británie: zde činí meziroční nárůst přenocování dokonce skvělých 9,1 procent, což odpovídá 3,2 milionům přenocování od ledna do srpna 2013.

Vysoké přírůstky přenocování vykazuje také Polsko – 9,7 procent (to je téměř 1,5 milionu přenocování za prvních osm měsíců). A i Belgie po počátečních obtížích zaznamenává se srpnovým meziročním přírůstkem přenocování v hodnotě 5,3 procent zajímavý obrat: za prvních osm měsíců byly registrovány přes dva miliony přenocování belgických turistů, což představuje meziroční nárůst za leden až srpen 2013 v hodnotě 0,5 procent.

Vysokých přírůstků dosahují také další destinace
K výborným výsledkům německého příjezdového cestovního ruchu za sledované období přispěly také další destinace. Velmi dobře se vyvíjí situace například ve Spojených státech, kde byl jen v samotném srpnu zaznamenán meziroční nárůst přenocování 5,7 procent. Celkově byly z této destinace hlášeny za leden až srpen 2013 přes 3,3 miliony přenocování, což odpovídá celkovému nárůstu přenocování o 1,7 procent.

Nadprůměrných výsledků za sledované období dosahuje s téměř milionem přenocování a 17 procentním meziročním nárůstem přenocování arabský trh. Těchto výsledků bylo dosaženo také díky konci postního měsíce ramadánu v srpnu.

K celkovým pozitivním výsledkům německého příjezdového cestovního ruchu přispělo od ledna do srpna 2013 také Rusko – meziroční nárůst přenocování činil za sledované období 17,2 procent, což odpovídá 1,7 milionům přenocování ruských turistů v Německu. Za velmi uspokojivými výsledky Německa stojí také nejdůležitější asijský zdrojový trh, Čína, ta se svými 1,1 miliony přenocování zaznamenala meziroční nárůst 10,5 procent.

O DZT
Německá turistická centrála (DZT) je německým národním úřadem cestovního ruchu s hlavním sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem. Z pověření Spolkového ministerstva hospodářství a technologie (BMWi) zastupuje Německo jako zemi cestovního ruchu a na základě rozhodnutí Německého spolkového sněmu je tímto ministerstvem podporována. DZT vyvíjí a komunikuje strategie a produkty, aby nadále budovala kladnou image německých turistických destinací v zahraničí a podporovala cestovní ruch do Německa. K tomu provozuje 30 zahraničních zastoupení po celém světě. Bližší informace najdete v našem online tiskovém centru na www.germany.travel/presse.

Poslední aktualizace: 8.11.2013
Po skvělém létě si Německo vede velmi dobře na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu