Loading...

PODŘIPSKÝ motoráček brázdí koleje každou sobotu, STŘEDOHORSKÝ je možné využít pro nedělní výlety

Tipy a novinky

Destinační agentura České středohoří zve na poslední jízdy oblíbených motoráčků. Vydejte se na letní prázdninové výlety historickými motoráčky a poznejte krásu destinace Českého středohoří a Podřipska z jiného úhlu. V sobotu využijte pravidelných jízd Podřipského motoráčku a v neděli Středohorského motoráčku. Svezete se tak motorovým vozem M262.0124 a přípojným vozem Bix 557 - Bixeem nabízejícím podívanou do historie na železnici dnes již nevyužívané trasy Budyňky (v rámci sobotních jízd Podřipského motoráčku). Tento způsob cestování je vhodný pro cykloturisty i pěší turisty.

PODŘIPSKÝ MOTORÁČEK brázdí koleje každou sobotu v trase Roudnice nad Labem - Straškov - Libochovice - Litoměřice a zpět. Svou jízdu zahajuje v 9,07 na nádraží v Roudnici nad Labem.

» Tip na sobotní výlety Podřipským motoráčkem:
Podřipským motoráčkem je možné vydat se za turistickými cíly jakými jsou například libochovický zámek, hrad Házmburk či vodní hrad v Budyni nad Ohří.

Libochovický zámek je o sobotách otevřen od 10 do 18 hodin a nabízí nejen prohlídky, ale také různé výstavy a prázdninové akce. Od května do září zde probíhá výstava dětských pokojíčků, která nadchne nejen samotné děti. Na konci srpna zde bude probíhat Hradozámecká noc - Strašidelná sklepení. Motoráček přijíždí do Libochovic v 10,16 a zpět vyráží v 15,48. Z této stanice lze zároveň zdolat hrad Házmburk. Po červené turistické značce je odsud vzdálen cca 5 km.

Ze zastávky Budyně nad Ohří se nabízí návštěva vodního hradu a Jandova muzea, kde se nachází ojedinělá expozice alchymistické dílny. Do Budyně nad Ohří dorazí výletníci v 10,01 a zpět mohou odjet v 16,02 nebo se vydat po vlastní ose na kole či cyklostezkou Ohře (cyklotrasa č. 6).

STŘEDOHORSKÝ MOTORÁČEK je možné využít pro nedělní výlety. Odjíždí v 8,57 z Roudnice nad Labem, pokračuje přes Lovosice, Litoměřice, Třebívlice a další zastávky do Mostu, kam přijíždí v 12,08. Zpět z Mostu vyráží v 15,03. Na části trasy jezdí též i Švestková dráha.

» Tip na nedělení výlety Středohorským motoráčkem:
Na trase Středohorského motoráčku se nabízí také množství turistických zajímavostí. V zastávce Třebenice lze navštívit Muzeum českého granátu. Zde se nachází expozice a ucelený přehled těžby a zpracování českého granátu a sada šperků Ulriky von Levetzow. Děti i dospělé určitě potěší možnost nasbírat si granáty přímo před muzeem. Do Třebenic přijíždí Středohorský motoráček v 10,52 a zpět jede v 16,15.

Pěší turisté mohou motoráček využít například k návštěvě Ulričiny stezky v Třebívlicích. Tato naučná stezka je 8,5 km dlouhá a vede z Třebívlic na Dřemčice, Kuzov, Staré, Leskou a zpět do Třebívlic. Ve městě je o víkendu v provozu muzeum se stálou expozicí J. W. Goehta a Ulriky von Levetzow. Příjezd motoráčku do Třebívlic je v 11,14 a zpáteční čas odjezdu je 15,50.

Podél trati motoráčků lze však navštívit a zdolat daleko více turistických cílů a zajímavostí, více naleznete na www.ceskestredohori.info. Pro rezervaci jízdenek a kompletní jízdní řády navštivte www.stredohori-podripsko.cz.

Poslední aktualizace: 25.8.2014
PODŘIPSKÝ motoráček brázdí koleje každou sobotu, STŘEDOHORSKÝ je možné využít pro nedělní výlety na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu