Loading...

Populární Oderská Mlýnice zakončí sezónu Kola pro život

Tipy a novinky

Letošní ročník Kola pro život už má před sebou jen poslední patnáctý závod. Tradiční tečka proběhne v sobotu 28. září v Klokočůvku u Oder v rámci 13. ročníku populární klasiky Oderská Mlýnice České spořitelny. Tento závod patří mezi velmi oblíbené jak mezi aktivními účastníky, tak i mezi fanoušky. Hlavně pro svou neopakovatelnou atmosféru. A vy ji můžete zažít na vlastní kůži, pokud chcete strávit příjemnou sobotu spojenou s horskými koly.

Pokud byste chtěli protáhnout tělo, můžete se přihlásit ještě v den závodu. Čekají na vás tři trasy. Hlavní trasa B měří 58 kilometrů a má převýšení 1192 metrů. Startuje v 11:30 z areálu letního tábora Spálovský Mlýn, kde je i cíl všech tras. Premiéru v Odrách bude mít trasa C (34 km, převýšení 837 m, start 11:40) a chybět nebude ani nejméně náročná Fitness jízda na 21 kilometrů (převýšení 320 m, start 11:40). Dětské závody Junior Trophy startují v 9:40.

Je to pravý bikerský závod. Prostě klasika. Jede se hodně v lese, nahoru, dolů, převýšení je rozumné. Kvůli tomu k nám každoročně jezdí spousta lidí," říká Petr Konečný z pořadatelského týmu.

Kapitolou samou pro sebe je legendární kopec Mlýnice, bez něhož by závod v Oderských vrších nebyl tím pravým. „Je tam neopakovatelná atmosféra. Stejně jako v prostoru startu a cíle. Kdo u nás jednou jel, vrací se sem i kvůli tomu," přiznal Petr Konečný. O Mlýnici nebudou ochuzeni ani účastníci kratší trasy C. Podél tohoto kopce se každoročně sejdou špalíry diváků a každého bikera řádně povzbuzují.

Po závodech čeká na všechny zajímavý doprovodný program. Třeba dětská louka se spoustou zábavy a dětským klubem nebo návrat k živé kapele při večerní Bikers party ve stanu. Tou bude skupina Marshall Malinovsky.

Občerstvení bude bohaté, opět můžete ochutnat krajové speciality. Například populární Richardovy hamburgery, grilované pstruhy nebo tradiční valašské frgály. Fungovat bude i kafárna u Markéty, kde bude dostatek nápojů na osvěžení i zahřátí, například slivovička nebo grog.

Organizátoři nachystali jedno speciální překvapení. Jeden z účastníků některého ze závodů má šanci při losování startovních čísel vyhrát krbová kamna v hodnotě 30 000 korun!

Poslední aktualizace: 28.9.2013
Populární Oderská Mlýnice zakončí sezónu Kola pro život na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu