Loading...

Postupim: Kam s dětmi, když je přestanou bavit historické památky?

Tipy a novinky

Postupim, barokní perla před branami Berlína, je známá především díky zámku Sanssouci. Takzvané „německé Versailles“ každoročně navštíví miliony turistů. Město má ale další eso v rukávu, a tím je několik rodinných parků. To oceníte zejména ve chvíli, kdy dětem začnou prohlídky historických památek připadat zdlouhavé.

Filmový park Babelsberg

Pokud se vypravíte s rodinou do Postupimi, kromě historických památek byste rozhodně neměli vynechat filmový park Babelsberg. Filmová produkce má totiž v Postupimi více než staletou tradici, během níž se v babelsberských studiích natočily na dvě tisícovky filmů. Dnes se zde točí oscarové snímky. Areál filmových studií je veřejnosti otevřen od dubna do října. K vidění jsou kromě autentických filmových kulis také impozantní kaskadérské show.

Interaktivní muzeum pro malé vědce

Malé vědce určitě potěší návštěva vědeckého muzea Extavium. Interaktivní expozice je jako dělaná pro všechny zvědavce, kteří si tu mohou vědu vyzkoušet v praxi. Zároveň si potřebné vědomosti procvičí hravou formou. Chemie, fyzika, biologie, výživa i historie jsou tu navzájem propojeny. Někdy se člověk až diví, jak se od indiánských historek dostane třeba k chemické struktuře cukru včetně experimentů.

Dobrodružství v korunách stromů

Vystavují vaše děti na odiv raději dovednosti než vědomosti? Vezměte je do lezeckého centra Abenteuerpark Potsdam. Patří mezi největší a nejpestřejší v celém Německu. Lézt ze stromu na strom si tu může vyzkoušet celá rodina. Celková délka lezeckých tras činí téměř dva kilometry, přičemž jsou sestaveny ze 170 různých prvků, závěsů či překážek. Největším lákadlem je 200 metrů dlouhé lano, po němž to v závěsu sviští jedna báseň. Tras přímo mezi stromy je tu celkem dvanáct s různými obtížnostmi a výškou od jednoho do dvanácti metrů. Na své si tu tak přijde jistě každý.

Tropy po celý rok

I když počasí nepřeje, v Postupimi je stále co navštěvovat. V takovém tropickém skleníku Biosphäre Potsdam se teploty celoročně pohybují mezi 23 a 28 stupni Celsia. To vyhovuje exotické vegetaci i zvířatům. Tropických rostlin je tu asi dvacet tisíc, takže uvnitř panuje už pořádná džungle. Nad hlavami návštěvníků se vznáší hromy a blesky, naštěstí jde však jen o efekty. Procházku mezi stromy vysokými až 14 metrů zpříjemní příjemné klima u vodopádu i barevná záplava motýlů.

Užitečné odkazy

Poslední aktualizace: 31.8.2016
Postupim: Kam s dětmi, když je přestanou bavit historické památky? na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu