Loading...

Poznejte farmu, ze které vzešlo vaše oblečení

Tipy a novinky

Rádi byste věděli, odkud pochází materiál vašeho trička, mikiny či spodního prádla? Jednotlivé kroky výrobního procesu můžete zpětně vysledovat u oblečení z čisté ovčí vlny Merino společnosti Icebreaker. Prostřednictvím unikátního programu Baacode se dostanete na dotyčnou ovčí farmu, poznáte farmáře a virtuálně si prohlédnete i výrobní závody.

Jedinečný Baacode naleznete na štítku ve vnitřní části každého oblečení značky Icebreaker. Kód pak jednoduše zadáte na internetových stránkách Icebreaker.com/baacode a rázem se dostanete na ovčí farmu v Jižních Alpách Nového Zélandu, odkud vlna Merino pochází. „Zájemci si zde mohou přečíst rozhovory přímo s farmáři a dozvědět se něco více o životních podmínkách ovcí. Nechybí tu ani virtuální prohlídka závodů, které Merino pro Icebreaker stříhaly, spředly, nabarvily a ušily. Svým zákazníkům tak můžeme zaručit kvalitu materiálu a zároveň poukázat na fakt, že bylo oblečení vyrobeno etickým způsobem s respektem nejen k lidem a zvířatům, ale rovněž k přírodě, která je pro účely chovu ovcí obhospodařovaná,“ uvedl David Chovanec, Marketing & PR Manager Icebreaker Czech Republic s. r. o. Čistou ovčí vlnu merino dodává přes sto dvacet farem, a to od více než jednoho milionu ovcí. Vlna z jedné ovce merino postačí na výrobu zhruba pěti kusů prádla. Název „Baacode“ pak pochází z anglického citoslovce baa, které znamená bečení ovcí. „Od přírody odkoukal Icebreaker i systém vrstvení, který využívají zvířata v přírodě k přežití v horském prostředí. Nabízíme tak široké spektrum merino látek, jejichž kombinace zajišťuje ideální vybavení do jakéhokoliv počasí,“ poznamenal David Chovanec. V případě, že se zajímáte o původ věcí, které nakupujete, můžete sebe i své blízké obdarovat například na Vánoce právě oblečením nebo drobnými doplňky od Icebreakeru. Budete mít jistotu, že výrobky jsou etické, ekologické a navíc trvale udržitelné.

Společnost Icebreaker si při výrobě zakládá na důsledném dodržování pravidel trvale udržitelného rozvoje. Snaží se zachovávat rovnováhu mezi ekonomikou, sociálními aspekty a životním prostředím. Snahu o zprůhlednění celého výrobního procesu završila právě zavedením programu Baacode.

Poslední aktualizace: 30.11.2012
Poznejte farmu, ze které vzešlo vaše oblečení na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu