Loading...

Poznejte kouzlo relaxace v prostředí alpských jezer

Tipy a novinky

Nebaví vás už přeplněné hlučné pláže, slané moře a uzavřené hotelové komplexy? Rádi byste si po náročných měsících v práci dopřáli ten nejlepší odpočinek v klidném prostředí? Vyzkoušejte dovolenou u sluncem zalitých alpských jezer, která vás svou křišťálově čistou vodou a fascinující okolní přírodou ohromí.

Pohled na bělostné vrcholky alpských štítů, sytá zeleň rozkvetlých luk a hlubokých lesů či průzračná hladina vodních ploch rozhodně dodá tolik potřebnou energii. V Alpách si užijete perfektní koupání, nepřeberné množství sportovních možností, výlety do přírody i za památkami. V pohádkovém prostředí na rozlehlé hladině v doprovodu dvoutisícových vrcholků můžete vyzkoušet windsurfing, kitesurfing, potápění, jízdu na plachetnicích či oblíbených šlapadlech. Oblasti v Itálii i v Rakousku jsou vhodné i pro rodinnou dovolenou s dětmi, které si tato místa díky všemožným pestrým aktivitám zamilují.

RAKOUSKO

Villach - Ossiacher See

Ossiacher See je 11 km dlouhé jezero, svou rozlohou třetí největší v Korutanech. Leží nedaleko Villachu, jenž je proslulý svými lázněmi i jako významná dopravní křižovatka blízko trojmezí se Slovinskem a Itálií. V této přívětivé, relativně ploché jezerní krajině, kde se na vodních hladinách zrcadlí alpské štíty, naleznou perfektní prostředí pěší turisti, cyklisti a golfisti. V oblasti jižních Korutan se nachází několik opravdu špičkových hřišť. Nad jezerem Ossiacher See se tyčí majestátní masiv Gerlitzen, jenž lze zdolat s pomocí pohodlné kabinové lanovky. Ossiach je znám letním hudebním festivalem Carinthischer Sommer konaným každoročně v červenci a srpnu.

NEV-DAMA tip na ubytování: Sonnenresort Maltschachersee

Rozlehlý komplex apartmánů leží přímo na břehu jezera. Ideální podmínky tu kromě plavců a cyklistů naleznou vyznavači romantických procházek po otevřených lukách a lesích. Komplex nabízí příjemnou restauraci i bohatě vybavené spa centrum. Děti zde mají pobyt zdarma až do 11 let. Rodiny tu oceňují animační programy, které umožní dětem poznat nové kamarády a rodičům dopřejí v klidu si odpočinout.

ITÁLIE

Lago di Molveno

Jezero Lago di Molveno se rozprostírá na úpatí překrásného horského masivu Dolomiti di Brenta, který je velmi vyhledávaný v zimním období díky populárnímu skiareálu Paganella. V létě oblast nabízí turistům kromě křišťálově čistých vod i nezapomenutelnou scenérii rozeklaných štítů hor zrcadlících se na hladině. V blízkosti se nachází i přírodní park Adamello Brenta, do kterého se lze dostat pohodlně lanovkami. Pro milovníky horských kol je připravena řada značených horských cyklostezek, pro pěší stovky kilometrů značených tras a možností horolezeckých výstupů v masivu, a to včetně zajištěných „ferrat“.

NEV-DAMA tip na ubytování: Villa Erica ***

Ubytování se nachází v klidném prostředí jen pár kroků od historického centra městečka Molveno a nedaleko známého jezera. Díky tomu se každé ráno můžete kochat romantickým pohledem na spící vodní hladinu. Útulné a moderní apartmány jsou dispozičně vhodné jak pro mladé aktivní páry, tak i pro rodiny s dětmi nebo partu přátel. Strategická poloha umožňuje podnikat pěší i cyklistické výlety po okolí.

Více informací na www.nev-dama.cz

Poslední aktualizace: 11.7.2016
Poznejte kouzlo relaxace v prostředí alpských jezer na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu