Loading...

Poznejte krásy zimní Evropy i s dětmi

Tipy a novinky

Dopraví vás za nimi autobusy Eurolines vybavené dětskými sedačkami

Bojíte se v zimě řídit auto, přesto byste s dětmi rádi poznali vánoční a zimní atmosféru evropských metropolí? Autobusový dopravce Eurolines své Business Class linky vybavil speciálními dětskými autosedačkami a navíc pro vás vybral nejzajímavější akce v Berlíně, Bratislavě, Budapešti, Drážďanech, Kodani a v Mnichově.

To, že si nejste jisti při řízení vozu po zamrzlých cestách či na delších trasách, ještě neznamená, že musíte i s dětmi sedět doma. „V posledních letech jsme zaznamenali velký zájem o návštěvu evropských vánočních trhů rodin s dětmi, a proto jsme na ty nejhezčí vybavili naše linky Eurolines Business Class speciálními autosedačkami," říká Pavla Lauermannová z www.eurolines.cz, kde nově najdete spoustu tipů na rodinné výlety po zimní Evropě.

Do Bratislavy na lokše i parfémy
Vánoční trhy se v Bratislavě konají hned na více místech. Na Hlavním náměstí najdete asi sto tradičních stánků, na Františkánském náměstí si můžete dopřát tradiční slovenské lahůdky a především nakoupit vánoční zboží. Na Hviezdoslavově náměstí a na nádvoří Staré Radnice pak budou nadšeni všichni, kdo mají rádi ručně vyráběné předměty od kovářů, sklenářů, hrnčířů, ale také si třeba můžete pořídit originální vůně od výrobců parfémů! I letos pořadatelé připravili bohatý vánoční program, jehož součástí bude Mezinárodní festival vánoční a adventní hudby, na němž vystoupí sbory z celého světa.
Náš tip: Dětem rozhodně dejte ochutnat tradiční lokše s oříšky, se zelím či se škvarky. Maminky ocení výborný punč a jablka v karamelu. Více na www.slovakia.travel.

  • Autobusy Eurolines vás do Bratislavy zavezou za 640 Kč za zpáteční jízdenku, děti do 12 let včetně mají 50% slevu.

Drážďany lákají na pohádkový hrad
Vánoční trhy v Drážďanech jsou vůbec ty nejstarší v celém Německu, konají se tady už od roku 1434! A toho se tato velkolepá akce drží do dnešních dnů: ochutnáte tady tradiční pokrm jakým je třeba drážďanská štola, anebo se podíváte na výrobu dávných, ale i dnes tolik oblíbených dárků - krušnohorských řezbářských kousků, lužických látek s modrotiskem či ochranovských hvězd. Hlavní z drážďanských trhů Striezelmarkt najdete na náměstí Altmarkt v centru. Kromě více než 250 stánků a rušného vánočního dění ocení zejména nejmenší návštěvníci hezký doprovodný program a nonstop fungující pohádkový hrad. Náš tip: Neodjíždějte bez malých figurek kominíků Pflaumentoffel ze sušených švestek. Více na www.germany.travel.

  • Autobusy Eurolines vás do Drážďan zavezou za 840 Kč za zpáteční jízdenku, děti do 12 let včetně mají 50% slevu.

Mnichov zve na dětské vánoční trhy
Mnichov, to je město dětí - před Vánocemi obzvlášť. Na radnici, kolem které stojí trhy, pořádají workshopy, kde si děti mohou vyzkoušet nejrůznější umělecká řemesla, mohou si i s rodiči něco dobrého upéct, dozví se betlémský příběh a u stánků pak seženou vše potřené k postavení vlastního Betlému doma.
Náš tip: Všechny vás jistě nadchne speciální tramvaj, kde si můžete dát svařené víno a perníček. Více na www.germany.travel.

  • Autobusy Eurolines vás do Mnichova zavezou za 1.400 Kč za zpáteční jízdenku, děti do 12 let včetně mají 50% slevu.

Kodaň slaví Vánoce v zábavním parku
Autobusy společnosti Eurolines vybavené autosedačkami vás v předvánočním čase i s dětmi zavezou také do Kodaně, kde se koná největší vánoční trh v nejstarším evropském zábavním parku Tivoli. Více než půl miliónu žárovek tady tajemně osvětluje stovky stromů a také stánků obložených hlavně místními výrobky, od kodaňského porcelánu až po dřevěné panenky. Kromě nespočtu gigantických kolotočů, horských drah a ruských kol je tady velkou atrakcí také velké jezero, které slouží jako veřejné kluziště a kde vám i vašim dětem půjčí brusle.
Náš tip: Doporučujeme vám ochutnat tradiční gløgg (svařené víno smíchané s likérem a kořením), æbleskiver (jablkovou koblihu) nebo pražené mandle. Více na www.visitcopenhagen.com.

  • Autobusy Eurolines vás do Kodaně zavezou za 2.630 Kč za zpáteční jízdenku, děti do 12 let včetně mají 50% slevu.

Berlín pro malé divochy
V Berlíně jsou nejvyhlášenější vánoční trhy kolem tamní radnice, a že jsou vidět pořádně zdaleka. Dominuje jim totiž blikající panoramatické ruské kolo, do jehož uzavřených gondol můžete nasednout a pak už jen shlížet dolů na vánoční shon. Děti ovšem stejně nadchne kluziště kolem slavné Neptunovy fontány, přeplněné vánoční stánky, vůně smažených jablek, těsta, punče a dalších pochutin. Nechybí vánoční postavy i jejich příběhy.
Náš tip: Menší děti ocení projížďku na hřišti na dřevěných konících, ty větší pak na živých ponících. Více na www.germany.travel.

  • Autobusy Eurolines vás do Berlína zavezou za 1.310 Kč za zpáteční jízdenku, děti do 12 let včetně mají 50% slevu.

Budapeští se probruslíte nebo projíte
Budapešťský vánoční trh na náměstí Vörösmarty je bez nadsázky jedním z nejpopulárnějších v Evropě. A to především díky skvělým doprovodným programům jakými jsou vánoční koncerty a ukázky lidové tvorby ve více než 100 dřevěných stáncích. V okně kavárny Gerbeaud uvidíte unikátní jedlý adventní kalendář, který slavnostně oznamuje otevření nového okna v kalendáři. Prostor před budovou parlamentu je místem, kde se konají zábavné akce pro děti a rozhodně se nachystejte také na velkou bruslařskou show ve vašem podání: Budapešť se v zimě mění na jedno z největších městských kluzišť v Evropě!
Náš tip: Neodjíždějte bez ochutnání tradičního maďarského pečiva Kürtös kalács. Více na www.budapestinfo.hu.

  • Autobusy Eurolines vás do Budapešti zavezou za 950 Kč za zpáteční jízdenku, děti do 12 let včetně mají 50% slevu.

Vaše děti jsou v autobuse v bezpečí
Dětské sedačky Kidybus, které používá společnost Eurolines, jsou prvními sedačkami na trhu, které byly speciálně vyvinutypro autobusy jsou v souladu s Evropskými pravidly pro bezpečnou přepravu dětí. Mají pětibodový bezpečnostní systém, nastavitelný ramenní i bederní pás, nechybí hrudní klipsna ani popruh připevnitelný k sedáku, snímatelné potahy pro maximální hygienu. Více na www.eurolines.cz

Poslední aktualizace: 27.11.2013
Poznejte krásy zimní Evropy i s dětmi na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu