Loading...

Prázdninový region Zugspitzland – dovolená mnoha podob!

Tipy a novinky

Utáhnout pohorky, ruce provléknout poutky od hůlek, do batohu nějaký ten proviant – prvotřídním zážitkům z výšlapu už tak malým ani velkým nestojí nic v cestě. Cesty, stezky a pěšiny v kraji Zugspitzland jsou pečlivě upravovány, označeny a zaručují nejen sportovní zážitky, ale také pohodové pěší výlety.

Vrcholky Alp, Zugspitze, horský hřeben Jubiläumsgrat, královské sídlo Schachen – při pohledu na tento výčet poskočí srdce nejednomu vášnivému pěšímu turistovi. Nicméně Zugspitzland nejsou jen tato velká jména, ale také dobře dostupné zážitky v přírodě s ohromující všudypřítomnou kulisou horského masivu Wettersteingebirge před očima.

To nejkrásnější na pěší turistice v regionu Zugspitzland je to, že „nemusíte, ale můžete.“ Pohodlné procházky údolími podél řeky Loisach, na horských stezkách jako Kramerplateauweg nebo túra skrze ohromující soutěsku Partnachklamm patří k tomu nejlepšímu z regionu stejně tak jako prolézání alpské ferraty, šplhání na vrcholky masivu Waxensteine nebo zdolání Zugspitze, tzv. „střechy Německa“.

A kdo chce svým unaveným nohám dopřát trochu odpočinku, ten může jednoduše využít lanovku a dostat se tak co nejvýše k nebi.

Nicméně na své si v regionu Zugspitzland nepřijdou jen pěší turisté, ale také cyklisté všeho druhu včetně těch horských, kteří zde mají těžkou volbu. Zatímco pohodová cyklostezka Loisachradweg vedoucí podél řeky láká trekové cyklisty a cyklisty na elektrokolech, na „královské etapě“ masivem Wettsteingebirge vás čeká zdolávání pořádného převýšení. Celkem je kraj Zugspitzland protkán více než 400 kilometry dobře značených stezek. Dostatečný výběr na to užít si pořádnou cyklodovolenou.

Majestátné pohledy na Hory, burácející přírodní síly nebo „povznášející“ pocity všeho druhu – region Zugspitzland nadchne celoročně ve všech svých nadmořských výškách!

Tip: S návštěvnickou kartou ZugspitzCard máte region v podstatě all-inclusive – využívejte lanovky, navštěvuje muzea, koupaliště a mnoho dalšího zcela zdarma, či za zvýhodněnou cenu. Další informace najdete na www.zugspitzland.de

Kontakt:

Ferienregion Zugspitzland
Am Gern 1
82490 Farchant
Tel.: +49 (0) 8821 / 96 16 35
Fax: +49 (0) 8821 / 96 16 22
info@zugspitzland.de
www.zugspitzland.de

Poslední aktualizace: 15.7.2015
Prázdninový region Zugspitzland – dovolená mnoha podob! na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu