Loading...

"PŘECHOD" U MUŽŮ?

Tipy a novinky

U mužů "přechod" neboli andropauza znamená poměrně dlouhé období postupného a pozvolného snižování hormonálních hladin při zachování reprodukčních funkcí s tvorbou a dozráváním oplodnění schopných spermií. Toto období má s klimakteriem u žen hodně společného, a to zejména potíže, které mohou muže (potažmo pak i jejich partnerky) trápit a obtěžovat.

Patří sem například potíže psychické nebo potíže v oblasti sexuální. Navíc se mohou přidat i potíže s celkově zvýšenou únavností, menší výkonností, případně i pocity tzv. "zavírajících se dveří". Když se pak k tomu přidají i další, na první pohled, nebo lépe řečeno, často bez lékařského vyšetření neodhalitelné komplikace, jakými jsou například ateroskleróza, řídnutí kostí, nebo problémy spojené s prostatou, pak rozhodně nemají ani ženy mužům co závidět. Naopak, myslím, že muži mají spíše o důvod více závidět ženám péči a osvětu, která je jim v prevenci věnována jak v médiích, tak i v lékařských ambulancích. Sice v poslední době zažíváme větší podporu a osvětu i v preventivní péči o muže, přesto možnosti, které dnešní medicína mužům umožňuje využít, nejsou mnoha lékaři odpovědně nabízeny a rovněž poměrně značné části mužské populace využívány.

Důvodů pro to je mnoho: například ostych, ješitnost, přeceňování svých sil a schopností, nebo zkostnatělé lpění na udržení své "mužské role", která chlapovi falešně velí, že nesmí projevit žádné slabosti a nedostatky. Důležité je tyto zastaralé vzorce opustit a uvědomit si, že zdraví máme jen jedno. Není ostudou a "ocejchováním ztráty mužnosti", když si muž toto připustí a bude se o své tělo starat lépe, například vhodnou stravou, zdravou životosprávou, případně užíváním různých vitamínových přípravků a doplňků stravy, nebo navštíví odborníka-sexuologa nebo urologa zabývajícího se andrologií, endokrinologa atd., a nechá se léčit dle potřeby vhodně zvolenými léky. Součástí léčby může být například i doplňování hladiny testosteronu, které má ovšem svá pravidla a proto by mělo být vždy řízeno příslušným odborníkem.

Co říct závěrem - moderní není tvrdě setrvávat v pozici „vše zvládnu sám a nesmím projevit slabost“, ale postavit se k problémům čelem a řešit je, nebo jim vhodnou péči o sebe předcházet.

Sarapis pro muže
Sarapis pro Muže přispívá k udržení dobré kondice mužů.

Použití: Sarapis pro muže obsahuje ranní a večerní kapsle o různém složení. Je vynikající kombinací vitaminů, extraktů z bylinek a stopových prvků. Hořčík, železo, vitamin C, vitaminy B2, B6, B12, niacin a kyselina pantotenová přispívají ke snížení míry únavy a vyčerpání a k normálnímu energetickému metabolismu. Hořčík, vitamin C, vitaminy B1, B6, B12, niacin a biotin přispívají k normální činnosti nervové soustavy a k normální psychické činnosti. Vitamin B1 přispívá k normální činnosti srdce. Selen spolu s biotinem a zinkem působí na udržení dobrého stavu vlasů a nehtů. Železo, selen, vitaminy A, C, D, B2, B6, B12 a stopový prvek zinek přispívají k dobré funkci imunitního systému. Hořčík dále přispívá k normální činnosti svalů a k udržení normálního stavu kostí a zubů. Obsažený selen přispívá k normální spermatogenezi a k normální činnosti štítné žlázy. Vitamin A s vitaminem B2 a zinkem přispívají k udržení normálního stavu zraku. Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu, důležitého pro správnou funkci krevních cév, kostí, chrupavek, zubů, dásní a kůže. Vitamin B6 přispívá k regulaci hormonální aktivity a zinek napomáhá udržovat normální hladinu testosteronu v krvi a přispívá k dobré plodnosti a reprodukci.

Ranní kapsle (Morgenkapseln): extrakt z ženšenového kořene, hořčík, mateří kašička, železo, selen a vitaminy A, C, D, E.

Večerní kapsle (Abendkapseln): extrakt z česneku a aktivní bioflavonoidy, kozlík lékařský, meduňka a vitaminu B1, B2, B6, B12, niacin, kyselina pantothenová, kyselina listová, biotin a zinek.

Podrobné informace a také kontakty na lékaře, kteří mají s touto problematikou dlouhodobé zkušenosti, získáte na bezplatné informační lince na telefonním čísle: 800 100 140.

www.vegall.cz

Poslední aktualizace: 23.8.2013
"PŘECHOD" U MUŽŮ? na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu