Loading...

Přednáškový cyklus CESTOVATELSKÉ STŘEDY V NÁRODNÍM MUZEU

Tipy a novinky

Cestovní kancelář LIVINGSTONE i v letošním roce připravila zajímavý cyklus přednášek v pražském Národním muzeu. Program je opět hodně nabitý. Začínáme již tuto středu 16.ledna 2013 v 19:00 hodin!

16.1.2013
PETER HABELER
, rakouský horolezec: EVEREST
Jeden z nejslavnějších lezců světa, zásadní druh Reinholda Messnera. Společně jako první zdolali nejvyšší horu světa Mount Everest bez použití umělého kyslíku. Je stále aktivní horský vůdce, raduje se ze života v horách a pohybu v nich.

23.1.2013
JAN ŽELEZNÝ
, oštěpař: CESTY ZA SPORTEM
Špičkový sportovec patří mezi nejlepší olympioniky historie, sáhl si na absolutní světová prvenství. Vzor extrémní píle a cílevědomosti spolehlivě vozil zlato z Olympiád, dnes úspěšně předává rady ostatním. Kolik z nás namotivuje k cestě vzhůru...?
BARBORA ŠPOTÁKOVÁ, oštěpařka. Fenomenální atletka a současná nejúspěšnější olympionička vozí se světových soutěží nejcennější medaile. Odolná enormnímu psychickému tlaku i extrémní zátěži zvládá odlišné situace. Pevné a vyhraněné názory navíc zajímavě formuluje. Než v nové sezóně vyrazí pro další medaile, podělí se o dojmy a emoce s námi.

30.1.2013
ROMEK HANZLÍK a MIREK WANEK
, hudebníci: CZECH MUSIC ON THE ROAD
Historie 10 let putovního festivalu české hudby po Evropě i zámoří. Povídat si budeme především o tom, jaké je to hrát českou hudbu v Japonsku, Austrálii a na Novém Zélandě, o tom, co tam Češi zažili, jak se v zemi vycházejícího slunce a u protinožců cítili, a naopak co cítilo publikum k českým hudebníkům.

6.2.2013
RADEK JAROŠ
, profesionální horolezec: OSMITISÍCOVKY
Nejúspěšnější český lezec má již 13 ze čtrnácti osmitisícovek, chybí „jen“ K2. Poslední Annapurna vzala 2 prsty, přesto jde opět nahoru. Abnormální fyzička, posunutý morál, srovnané priority, bolest i odříkání… umí jen několik nejlepších světa. Dosáhne na prestižní KORUNU HIMÁLAJE jako první Středoevropan?

13.2.2013
LUCIE VÝBORNÁ
, moderátorka: HAWAI
Šarmantní energická žena zvládá náročnou roli rozhlasové i televizní redaktorky, matky i vztah na dálku. Majitelka příjemného hlasu znělky Český rozhlas 1 Radiožurnál si hladinu adrenalinu zvyšuje surfováním, cyklistikou i horolezectvím. Nedávné kulatiny oslavila výstupem na Mont Blanc, manžel je vicemistr světa v sumó...

20.2.2013
PETER HÁMOR
, horolezec: KANČENDŽANGA
S jedenácti výstupy na deset osmitisícovek je nejúspěšnější lezec Slovenska. Roku 2010 vystoupil jako první člověk podruhé na Annapurnu. Loni těsně po sobě zdolal Kančendžangu i K2, třetí a druhou nejvyšší horu světa. Jako jediný Slovák absolvoval 7 SUMMITS. Černý humor, hluboké moudro i tatranský šarm zdobí poctivého horala.
PAVEL BÉM, lékař, horolezec, ex-primátor: K2
Jako první a dosud jediný Čech vystoupil na obě nejvyšší Hory světa, Everest i K2. Na obávanou K2 navíc bez kyslíku. Úspěšně zakončil projekt Seven Summits, zdolání nejvyšších vrcholů všech kontinentů. Špičkové výsledky z velkých hor budí přesto odlišné reakce…

27.2.2013
LENKA KLICPEROVÁ
, šéfredaktorka Lidé a Země: AFGHANISTÁN
Smělá blondýna odvážně projela Čad, Súdán, Kongo, Nigérii, Mali, Irák... Dokumentuje bolavá místa planety, její filmy, výstavy a reportáže motivují k pomoci. Šokující znásilňování, obřízka a vynucené sňatky zaskočí i vás!

6.3.2013
MICHAEL VIEWEGH
, spisovatel: AFRIKA
Nejúspěšnější a nejprodávanější český autor současnosti plní svými díly už i kinosály, přesto stále kumuluje množství kritiků. Vydatně pomáhá charitě nejen v Africe, kde poznal rozměr utrpení. Cílená snaha je zlomová - pomůžeme i my?
PAVLA GOMBA, ředitelka UNICEF v ČR
Energie, odhodlání a odvaha charakterizují silnou ženu s velkýma očima. Umění pomoci je klíčové… Jí se to daří!,

13.3.2013
JAROSLAV DUŠEK
, herec: GORILY V UGANDĚ
Gejzíru nápadů a myšlenek nezkrotného baviče i smršti vjemů stačí jen málokdo. Co provede neřízená střela i hloubavý filosof s vámi? Žije v domku z hlíny, drží půst, odmítá prášky, hovoří s kameny, nemaže se krémy… Našel šťastný Vesmír! Poodhalí ho i pro nás?

20.3.2013
LEOŠ VÁLKA
, ředitel DOX: AUSTRÁLIE
Nadšenec výjimečných věcí a milovník „výtvarna." Žil 15 let v Austrálii, která ho vyškolila. Po éře developera přestavěl fabriku v Holešovicích na DOX, dnes nejúspěšnější galerii v Čechách. Má obrovský přehled o umění, vymyká se mainstreamu, vždy bude jiný. I v našem večeru...
LUKÁŠ RITTSTEIN, výtvarník: NOVÁ GUINEA
Multikulturní vizionář s širokým záběrem plní galerie šokujícími objekty. Procestoval velký kus světa včetně nejodlehlejších koutů planety, z exotických cest přiváží další náměty a inspirace. Velkou práci odvedl v novoguinejské divočině. Hravou poetikou a výrazným darem slova překvapí i vás!

27.3.2013
ROBERT VANO
, fotograf: EMIGRACE
Uznávaný umělec ve velkém světě má v ateliérové fotografii nezaměnitelný rukopis. Velký svéráz šokuje slovníkem a otevřeností, je speciální, kontroverzní, geniální… Patří mezi nejvýraznější osobnosti fotografické scény. Jeho slavné mužské akty pobuřují i oslovují. Co provedou odvážné snímky s vámi?

3.4.2013
JIŘÍ KOLBABA
, cestovatel a fotograf: ANTARKTIDA
Každoročně vyjíždí na expedice do nejodlehlejších oblastí světa. Přiváží materiál, který zpracovává do veřejných a mediálních projektů. V Česku i zahraničí organizuje fotovýstavy o krásách světa. Z nových snímků ledového kontinentu až mrazí. Skvělý vypravěč ve strhující slovní show strhne…

10.4.2013
RADIM JANČURA
, majitel Student Agency: ZANZIBAR
Student Agency je dnes největší prodejce letenek, vlastní Dům pánů z Lipé, ovládá Dopravu Praha-Brno, úspěšně konkuruje ČD a proniká i na německé železnice. Podnikatel roku 2005 dokázal, že Doprava nemusí být jen drahá a nudná. Provokuje politiky, boří mýty podnikání. Co zboří v NM?

17.4.2013
BÁRA ŠTĚPÁNOVÁ
, herečka a moderátorka: TAIWAN
Vždy svá, originálně výstřední a upřímná. Miluje staré věci, ráda hraje a zpívá, ale zásadně netančí. Prezidentská mluvčí po chodbách pražského hradu jezdila na koloběžce. Čím přejede muzeum?

24.4.2013
VLADIMÍR MERTA
, folkový zpěvák: STOPEM PO BRETANI
Režii na pražské FAMU zakončil filmem Smrt krásných srnců. Výrazná osobnost akčního umění se dnes věnuje i malbě. Člen sdružení Šafrán (Hutka, Lutka, Třešňák, Veit, Voňková), hrál v Čundrground (V.Mišík, J. Hrubý ...). Jak rozehraje minulostí zakazovaný hudebník sál Federálního shromáždění? Absurdity se dějí!

15.5.2013
PAVLA JAZAIRI
, redaktorka a spisovatelka: INDIE
Zpravodajka Českého rozhlasu má perfektní přehled o Africe a Středním východě, proniká umně do mentality odlišných kultur. Vydala 7 knih s tématy od Afriky po Indii. Poodhalí i pozadí bouřlivého Arabského jara?

22.5.2013
BÁRA SLAVÍKOVÁ LITEROVÁ
, šéfredaktorka Koktejlu: VELIKONOČNÍ OSTROV
Sličná šéfová nejúspěšnějšího českého geografického časopisu říká: „Život je jako řeka. Co do ní hodím, někde vyplave. Snažím se tam házet jen dobré věci.“ Zda se jí to daří, posoudíte v muzeu. Odolá původní český magazín zahraniční konkurenci?
PETR SLAVÍK, fotograf divoké přírody. Výjimečné momenty umně zachycuje od Afriky po Kamčatku.

29.5.2013
MARTIN BURSÍK
, politik: TIBET
Bývalý místopředseda vlády miluje horolezectví. Už před revolucí procestoval Tibet a načerno přešel „utečeneckým“ sedlem do Nepálu. Zdolal Huascarán, zkoušel osmitisícovky Gašerbrum I. a II. Tragédie chodí nejen po horách…
KATEŘINA JACQUES, politička. Obdivovatelka Tibetu, velká bojovnice proti bezpráví a špatnosti. Vyvěsila tibetskou vlajku i v Poslanecké sněmovně…

5.6.2013
PŘEMYSL RABAS
, ředitel ZOO Dvůr Králové: ČERNÍ NOSOROŽCI
Biolog a bývalý poslanec nedávno nastoupil do vedení královédvorské zoologické zahrady. Pro Českou televizi natočil dokumentární cyklus „Přežili rok 2000“ o záchraně vymírajících živočišných druhů. Za černými nosorožci se vydal do Keni a Tanzánie.

12.6.2013
PETR ŠABACH, spisovatel: PAŘÍŽ
Podle jeho předloh točí režisér Hřebejk úspěšné filmy Šakalí léta, Pelíšky, Pupendo… Autor vyhraněného stylu říká: "Život nepíše povídky s pointami. Nikomu z nás se nestala příhoda, která by se dala hned vyprávět v silvestrovské televizi."
LADISLAV HORÁČEK, majitel nakladatelství Paseka
Své nakladatelství „vytváří“ v přátelských rozhovorech u piva. Tam prý srší nápady…

Začínáme vždy v 19:00 hodin v bývalém sále Federálního shromáždění Národního muzea Praha.

Více informací na www.cestovatelskestredy.cz

Poslední aktualizace: 21.1.2013
Přednáškový cyklus CESTOVATELSKÉ STŘEDY V NÁRODNÍM MUZEU na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu