Loading...

PREVENCE S OZP – BEZPEČNÁ CESTA KE ZDRAVÍ

Tipy a novinky

Proč měnit zdravotní pojišťovnu – a jak poznat „tu správnou“? Správná zdravotní pojišťovna by měla umět podporovat preventivní aktivity svých klientů. V Oborové zdravotní pojišťovně se touto myšlenkou dlouhodobě řídíme a vidíme i skutečný přínos našeho počínání. Vždyť řadu preventivních programů zaměřených na screening civilizačních chorob provádíme již od začátku tohoto století. Díky tomu můžeme spolehlivě říct, že víme, co je pro naše klienty nejlepší. To není reklamní slogan. To je fakt a my to můžeme dokázat.

NEJŠIRŠÍ NABÍDKA PREVENCE V ČR

Dlouhodobě nabízíme našim nejmenším, ale i nestarším klientům desítku nadstandardních preventivních programů zaměřených na civilizační nemoci, a to se zázemím specialistů po celé republice. Prakticky každý klient bez rozdílu věku a pohlaví, který má zájem prověřit či dokonce zlepšit svoje zdraví, může tyto služby díky nám využít.

Síť lékařů, se kterými spolupracujeme na preventivních programech, vybíráme pečlivě s ohledem na vysoké požadavky na kvalitu těchto programů. Všechny screeningové programy na civilizační nemoci jsou našim klientům poskytovány zcela zdarma. Klienti absolvují vyšetření a my toto vyšetření následně lékařům uhradíme. Částky za jednotlivce se pohybují okolo 1 000 Kč, mohou však dosáhnout až 5 000 Kč.

PŘÍSPĚVKY NA PREVENCI A ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL

Na rozdíl od jiných pojišťoven umí OZP nabídnout tyto bonusy celoročně, a to v online systému VITAKONTO, kde si klient střádá kredity např. za preventivní prohlídku u zubaře, za kontrolou svého účtu apod. Uživatelské prostředí VITAKONTA je přehledné a podobné internetovým obchodům. Na jedné straně je možné sledovat, za co lze kredity získat a jejich aktuální stav, na druhé straně má klient k dispozici katalog programů, které může využívat.

Celý systém funguje v prostředí portálu VITAKARTA ONLINE, která nabízí mj. zdravotní deník s přehledem o tom, jakou zdravotní péči na klienta vykázali jeho lékaři. Navíc si může ověřit, jaké regulační poplatky zaplatil či jaké léky hrazené zdravotní pojišťovnou využil. Vede si v kartě své vlastní záznamy o zdravotním stavu a plánuje si návštěvy u jednotlivých lékařů. Mobilní aplikace navíc obsahuje elektronický průkaz pojištěnce OZP, pro rodiče navíc s průkazy jejich dětí. Ve VITAKARTĚ ONLINE je v současnosti registrováno již na 250 tisíc z celkových 740 tisíc klientů OZP.

DOKTOR NA TELEFONU NONSTOP

Čím dál více lidí využívá zdravotnickou asistenční službu. Ta nabízí pomoc v případě, že potřebujete cokoli vysvětlit v otázkách zdraví, zorientovat v pojmech, nepřehledných informacích či byste se rádi objednali k lékaři. Je k dispozici 24 hodin denně a klientům nabízí co možná nejefektivnější kontakt se zdravotníkem.

Náročnou cestu k lékaři, hodiny čekání v ordinaci a zbytečné nervy může ušetřit odborník dostupný na telefonní lince. Služba nemá suplovat linku rychlé lékařské pomoci, jejím posláním je především nabídka konzultace v případě zdravotního problému, nasměrování na nejvhodnějšího specialistu a popřípadě i objednání na vyšetření.

Velmi často se na tuto linku obracejí také lidé, kteří žádají praktické rady a informace. Často chtějí konzultovat konkrétní zdravotní postup nebo jiné vhodné alternativy léčby. Být průvodcem na někdy spletité cestě českým zdravotnictvím – to je hlavní poslání Asistenční služby OZP, která funguje již sedm let.

Chcete vědět víc o nabídce Oborové zdravotní pojišťovny? Rádi Vás přivítáme v kterémkoliv našem klientském centru nebo na www.ozp.cz.

mVitakarta OZP v TOP10 nejstahovanějších aplikací pro iOS

Aplikace mVitakarta Oborové zdravotní pojišťovny, ve které každý může sledovat například svoje výdaje na zdravotní péči nebo konzultovat svůj zdravotní stav, patří mezi TOP10 nejstahovanějších zdravotních aplikací zdarma v České republice pro iOS.

"V elektronizaci zdravotnictví jsme o pěkný kus před jinými zdravotními pojišťovnami. A umístění v TOP10 nejstahovanějších aplikací je potvrzením toho, že naši klienti vidí, že jim dáváme to, co pro svoje zdraví potřebují," říká Mario Böhme, vedoucí obchodního odboru Oborové zdravotní pojišťovny.

"Naši klienti mohou prakticky všechno vyřídit přes internet nebo v mobilu. Díky Vitakartě mohou konzultovat svůj zdravotní stav se specialistou, mohou sledovat, jaké zdravotní výkony si z jejich zdravotního pojištění nechávají lékaři proplatit, mohou zjistit svoji platební bilanci nebo nahlásit změny v osobních údajích. A také mohou kupříkladu online pochválit svého lékaře za dobrou péči," dodává Mario Böhme.

Za prvních devět měsíců letošního roku zkontrolovalo uhrazenou péči ve Vitakartě v hodnotě 540 milionů korun přes 80 tisíc pojištěnců. Ve Vitakartě je registrováno 250 tisíc uživatelů, tedy více než třetina klientů OZP a měsíčně ji využije více než 25 tisíc klientů.

Aplikace mVitakarta je ke stažení:
pro iOS: https://itunes.apple.com/cz/app/mvitakarta/id470845670
pro Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.styrax.dol.android&hl=cs
pro Windows Phone: https://www.microsoft.com/cs-cz/store/apps/mvitakarta/9nblggh0dpz1

Poslední aktualizace: 6.11.2015
PREVENCE S OZP – BEZPEČNÁ CESTA KE ZDRAVÍ na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu