Loading...

Při prázdninových cestách po Karlovarském kraji můžete navštívit pobočky sokolovského muzea

Tipy a novinky

Při Vašich prázdninových cestách po Karlovarském kraji můžete navštívit pobočky sokolovského muzea. Každá nabízí něco jiného, ale vždy je na co koukat a můžete se těšit na skvělé zážitky!

Váš výlet může začít v sokolovském zámku, kde navštívíte stálou expozici muzea zaměřenou na vlastivědu okresu Sokolov a nově i s ukázkou zámeckého dobového interiéru. Děti určitě zaujme výstava Pohádky Tibetu, nebo interaktivní výstava Merkur, v rámci které si mohou smontovat vlastní model.

Kousek od Sokolova se u vesničky Podstrání nachází Národní kulturní památka Středověký cínový důl Jeroným, kde se spustíte do třicetimetrové hloubky pod zem, do chodeb a komor vytvořených horníky od konce středověku do poloviny 17. století. Návštěvu zvládají děti od pěti let a největší aktuální „atrakcí“ jsou skuteční horníci, kteří pracují na zpřístupňování dalších částí dolu.

Osm kilometrů od Jeronýma můžete vystoupat na Krásenskou rozhlednu a potom navštívit Hornické muzeum Krásno s mnoha relikty rudného, ale i uhelného hornictví. Najdete zde mimo jiné i funkční důlní vláček, který je oblíbený nejenom dětmi, ale i dospělými.

A pokud toho hornictví nebudete ještě nasyceni, můžete se vypravit do Krušných hor a v Jáchymově navštívit Štolu č. 1, což je průzkumná uranová štola z padesátých let minulého století, u které byl minulý rok vystavěn nový vstupní objekt. Po prohlídce se můžete vypravit do pobočky karlovarského muzea - Královské mincovny Jáchymov, nebo se po Mauthausenských schodech a přes bývalý pracovní tábor Svornost vydat po stezce nesoucí jméno Jáchymovské peklo a připomenout si temnou kapitolu jáchymovské minulosti. Pokud svou návštěvu naplánujete na předposlední srpnový víkend, můžete se v Jáchymově zúčastnit oslav pořádaných u příležitosti 500. výročí založení města, kdy se po objevení stříbra z malé vesničky stalo jedno z nejvýznamnějších měst v Českém království.

Těšíme se na Vás!

Poslední aktualizace: 9.8.2016
Při prázdninových cestách po Karlovarském kraji můžete navštívit pobočky sokolovského muzea na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu