Loading...

Příští rok se v Hradci Králové uskuteční již 15. ročník veletrhu cestovního ruchu

Tipy a novinky

Start turistické sezóny, hold cestování, tak by mohla znít charakteristika veletrhu cestovního ruchu Infotour a Cykloturistika, který se konal 15. – 16.3. v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové.

Při slavnostním zahájení, kterého se zúčastnil primátor města dr. Zdeněk Fink, 1. náměstek hejtmana dr. Ing Otakar Ruml a další hosté, byly vyhlášeny výsledky fotografické soutěže „V Hradci je mi dobře“, kde studenti klasickými i recesními fotografiemi vyjádřili, že jsou rádi v tomto městě. Byly také představeny a pokřtěny propagační materiály 9 královských věnných měst, v krátkých videomedailoncích byla všechna města představena.

Návštěvníci se především seznamovali s nabídkou cestovních kanceláří, hotelů, regionů, ve většině expozic si mohli zjistit detailní informace, někde dokonce od samotných majitelů.

Nabídka programu byla připravená opravdu pro všechny věkové kategorie, malí návštěvníci obdivovali loutky v expozici Muzea loutkářských kultur v Chrudimi, malovali na papírové modely na stánku spol. Indoorfun. Mezi stánky v obou podlažích děti potkávaly Krakonoše s Kačenkou, zámeckou paní z Potštejna společně se svojí služkou a další, kteří zvali do svých expozic i sídel.

Inspirativní jistě byla i nabídka tradičních i nových cvičení, jako je pilates, jumping, nordic walking a flowin, příznivci zdravého životního stylu měli tedy z čeho vybírat .

Své pozvání na Slovensko přivezla salaš Zbojská z Pohronské polhory, areál Kozí Vršok zde také určitě získal klienty pro další sezónu.

V Hradci Králové je rok 2013 Rokem ženy, směřuje k tomu bohatá nabídka doprovodných akcí, na veletrhu byly představeny šaty pro město Hradec Králové od módní návrhářky Marie Zelené. První den byl také představen Lokální dukát ze slavnostní edice Eliščiných dukátů, kterých bylo během veletrhu prodáno 1 500 kusů.

U vchodu na výstaviště se v určené hodiny shromažďovali návštěvníci, kteří si za doprovodu paní Heleny Rezkové, majitelky agentury Regiona, měli možnost prohlédnout méně známá místa historického centra města. I někteří rodilí Hradečáci si poprvé všimli na římse domu plastiky lva, která je symbolem města, prohlédli si sklepy jednoho z domů, kde sklepy nebyly zasypány a zůstaly lochy, místa pro skladování potravin a piva.

V pátek byly v areálu výstaviště vidět žáci 2. stupně ZŠ, kteří doslova pobíhali mezi expozicemi s formuláři v ruce a zapisovali získané informace. Na otázku, zda zde našli např. námět na školní výlet, se několikrát objevila odpověď, že by rádi navštívili cukrovarnické muzeum v Dobrovicích, památník v Lidicích, což je jistě dobrá zpráva pro vystavovatele a svědčí o tom, že na veletrzích je možné si „vychovávat“ budoucí klienty.

Na malém podiu, kde cestovní kanceláře při komentované projekci představovaly svoji nabídku, jsme si mohli všimnout dvou skupin studentů z Univerzity Hradec Králové, kteří studují obor management cestovního ruchu. Prezentovali zde svoje seminární práce, kde bylo cílem vytvořit nový produkt cestovního ruchu, byl představen např. návrh systému půjčování kol obyvatelům města i turistům. Veletrh může tedy generovat i budoucí profesionály.

Veletrh byl i místem pro prezentaci kuriozit, jednou z nich určitě byla Vamberecká duha, největší krajkový závěs, který usiluje do zapsání Guinessovy knihy rekordů. Nepřehlédnutelná byla i expozice cyklokuriozit ze soukromé sbírky pana Zehnala, kde většinou dospěli zkoušeli jízdu na tom nejmenším kole.

Tradičně se návštěvníci těší na přednášky věhlasných i méně známých cestovatelů, v tomto roce si mohli účastníci seznámit se zážitky Steve Lichtaga, Martina Kratochvíla, doc. Jiřího Štýrského a prof. Zelenky z Univerzity Hradec Králové a dalších. Při příchodu na tuto projekci návštěvníci vyplňili anketu, která poskytuje zpětnou vazbu pořadatelům. Bylo jistě příjemné poznat, že část posluchačů již sama zjišťuje, kdy se veletrh koná a veletrhu se pravidelně zúčastňuje.

Spokojení vystavovatelé, /těch bylo letos 125/ i návštěvníci, to je jistě cíl pro pořadatele každého veletrhu, v Hradci Králové v tomto roce byl tento cíl jistě splněn a nezbývá než doplnit, že 15. ročník se bude konat 14. - 15.3.2014.

Poslední aktualizace: 5.4.2013
Příští rok se v Hradci Králové uskuteční již 15. ročník veletrhu cestovního ruchu na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu